woensdag 28 juli 2021

Alles over Papendrecht

Kennedylaan volledig aangepast

19 juli 2004

Papendrecht, 20 juli 2004 - Op vrijdag 16 juli 2004 is de Kennedylaan weer opengesteld. Na zo'n 5 maanden is de indeling volledig veranderd. Er is een rotonde gekomen op het kruispunt Kennedylaan/Vrijheer van Eslaan/Willem Dreeslaan om vooral de fietsers meer veiligheid te bieden. Net zoals bij de overige rotondes in Papendrecht (behalve de rotonde Keijzerweg/Veerweg) hebben de fietsers voorrang.

Op de Kennedylaan zelf is er fluisterstil asfalt aangelegd om omwonenden meer rust te kunnen bieden. Verder is de rijbaan een stuk smaller geworden, zodat het nu een eenbaansweg is en er dus ook minder hard kan worden gereden. Tenslotte is de rijweg geen rechte weg geworden, maar kent deze een aantal flauwe bochten, om ook hiermee de snelheid te kunnen beperken.

Ook het fietspad naast de rijbaan is aangepast. Het is nu niet meer een fietspad met 2-richtingverkeer dat alleen aan de oostzijde van de Kennedylaan ligt. Dit fietspad is nu ook een stuk smaller en eenrichtingsverkeer geworden. Aan de andere kant van de Kennedylaan ligt nu ook eenzelfde fietspad, zodat er minder hoeft te worden overgestoken. Tevens zijn de fietspaden nu ook geasfalteerd, zoals de laatste tijd gewoonlijk is op de drukkere fietspaden in Papendrecht.

 


De officiële opening door wethouder De Loof


Een blik op de Kennedylaan vanuit het zuiden.


Op 20 juli werd de rotonde verfraaid met bloemen.


Een blik op de Kennedylaan vanuit het noorden


Ook de fietsbrug ter hoogte van de Burgemeester Keijzer is vernieuwd.


Het stukje Vrijheer van Eslaan dat ook is aangepast met uitzicht op de nieuwe rotonde.

 

© fotografie: Hans Huisman

Deel dit bericht met je vrienden!