maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Mega-Order voor Breko

26 juli 2004

PAPENDRECHT - De Papendrechtse scheepsbouwer Breko Nieuwbouw B.V. heeft onlangs de grootste order uit zijn geschiedenis binnengehaald. Vier dubbelwandige schepen, waaronder twee Giga-binnenvaarttankers met een laadvermogen van ruim tienduizend kubieke meter, zullen in opdracht van BP Shipping worden gebouwd.

De twee binnenvaarttankers hebben een lengte van 135 meter en zijn bedoeld voor het vervoer van chemicaliën. Daarnaast omvat de order twee smeerolietankers van 70 meter lang en 11,40 meter breed. De scheepsrompen worden vervaardigd in Roemenië, waarna het afbouwen van de schepen in Nederland zal plaatsvinden. Naar verwachting zijn alle schepen in het voorjaar van 2006 opgeleverd.

Lees meer over:

breko
Deel dit bericht met je vrienden!