maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Ouverture 2004

6 september 2004

Papendrecht, 20 juli 2004 - Het weekend van vrijdag 3 september t/m zondag 5 september 2004 stond in het teken van de ouverture 2004. Het was inmiddels de 2e keer dat de opening van het culturele seizoen op deze wijze werd geopend.

Op vrijdag 3 september was er om 17:00 uur de opening van de jaarlijkse verzamelexpositie "Met z’n Allen" in de bibliotheek door wethouder Koos de Looff. Deze expositie wordt gehouden in de bibliotheek en in De Wieken.
's Avonds was er om 20:15 uur het Eenakterfestival in Theater De Willem met o.a. toneelgroep Het Masker. Een aantal regionale amateur-theatergroepen speelde korte, grappige of ontroerende toneelstukjes. Ook was er veel muziek.

Op zaterdag 4 september was er vanaf 12.00 uur een Kunstmarkt op het plein voor Theater de Willem. Er was een intieme, enigszins Franse sfeer, waarin meer dan 20 beeldende kunstenaars zich presenteerde. Daarnaast was er een optreden van een sneltekenaar, een aantal straattheaterartiesten en het koor Close 4 You. Voor de kinderen stond er een hoogwerker op het plein (gesponsord door Aannemersbedrijf Gebr. De Koning BV), waarmee een blik van bovenaf op cultureel Papendrecht kan worden geworpen. Een speurtocht bracht de kinderen langs een aantal kunstwerken in de omgeving van De Willem. Het weer was uitstekend en de opkomst lag dan ook weer wat hoger dan vorig jaar.

Op zondag 5 september was er vanaf 14:00 uur een optreden van Marjan Berk in de bibliotheek. Ze is een welbekend schrijfster, cabaretière, zangeres en columniste. De sectie Letteren van de Culturele Raad Papendrecht organiseerde dit gedeelte van De Ouverture. 's Avonds was er om 20:15 uur een show in Theater De Willem. Men kon afstemmen op Die Goeie Ouwe Radio: een show met herinneringen aan de jaren ’50 in de sfeer van het tv-programma “Toen was geluk heel gewoon”, maar dan op het toneel.

Gezellig in het zonnetje.

De standhouders van bijzondere beeldjes.

De belangstellenden voor aquarel.

Het dameskoor Close4You.

Ook de Kunstuitleen was aanwezig met een eigen stand.

Het aandachtig bekijken van bijzondere Kunst

De hoogwerker...

...en het uitzicht op de kunstmarkt vanaf de hoogwerker

© fotografie: Hans Huisman

Lees meer over:

Ouverture
Deel dit bericht met je vrienden!