donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Verkeersactieweek rondom oosterbreedte

10 september 2004

PAPENDRECHT - In de week van 20 tot en met 24 september, staat het OBS 't Kofschip, de prins Florisschool en Trossen Los in het teken van de verkeersactieweek. Uitgangspunt is om de ouders/verzorgers te wijzen op de verkeerssituatie rondom het scholencomplex. Doordat er veel auto's tegelijkertijd geparkeerd staan kunnen er onveilige situaties ontstaan. De situatie ter plaatse is niet toereikend en als men dan nog eens op plaatsen gaat parkeren waar dit niet is toegestaan dan kunnen er onveilige situaties ontstaan. Het doel van de verkeersactieweek is het bevorderen, dat de kinderen en ouders lopend en fietsend naar school komen.

De wethouders K. de Looff en A. Vogel openen de week op maandag 20 september om 9.00 uur met de onthulling van het winnende ontwerp van het Zoen- en Zoefbord. Voorafgaande aan deze week, hebben alle kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8 de opdracht gekregen een verkeersbord te ontwerpen. Het betreft hier een bord voor de 'Zoen- en Zoefstrook'.
Dit bord wordt geplaatst bij de speciale parkeerstrook, waar de ouders de kinderen alleen mogen afzetten om vervolgens weer door te rijden. Zo wordt het dubbel parkeren voorkomen.

Daarnaast zijn er dagelijks activiteiten , die in en rond de school door en voor kinderen worden uitgevoerd. Er is een fietscontrole, kinderen kunnen hun fiets laten graveren, er komt een verkeersquiz en een fietsparcours/verkeerscircuit op het schoolplein.
De politie geeft les aan de groepen 7 en 8, ter voorbereiding op het voortgezet onderwijs en verkeersexamen.
Ook zullen de kinderen de fout geparkeerde auto's rondom de school "bekeuren". In de weken hierna neemt de gemeentepolitie hun taak over..

De week wordt afgesloten met een optocht door de wijk De Oostpolder. Aan deze "veilige loop- en fietsroute" nemen alle kinderen van de beide basisscholen deel.

Deel dit bericht met je vrienden!