donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Zoen en zoefbord onthuld

20 september 2004

PAPENDRECHT - Bij de opening van de landelijke verkeersactieweek is maandagochtend 20 september bij scholencomplex De Oostpolder het winnende ontwerp van de ‘Zoen- en Zoefbordwedstrijd’ onthuld. Leerlingen van basisscholen Prins Florisschool Kofschip deden mee aan de wedstrijd en zagen hoe de wethouders van onderwijs en van verkeer, resp. de heren A. Vogel en K. De Looff, het winnende bord van Romina Fauste en Rosalie van Oosterhout van groep 4 van ’t Kofschip onthulden.

Bij het scholencomplex in de wijk Oostpolder is al langere tijd een zogenaamde Kiss & Ridestrook ingericht, waar ouders en kinderen kunnen stoppen, kussen, uitstappen en wegwezen. Mede door de ligging wordt de strook niet optimaal gebruikt. Doordat verder meerdere auto’s tegelijkertijd bij de school parkeren, doen zich af en toe onoverzichtelijke en onveilige situaties voor. Het Zoen- en Zoefstrook moet dubbel parkeren voorkomen en de veiligheid verhogen.
Overigens is de bouw van de woningen in de omgeving van het scholencomplex in het voorjaar van 2005 grotendeels klaar en krijgt de weg zijn definitieve vorm. De weg ligt dan in een 30 kilometerzone en de Zoen- en Zoefstrook wordt van de weg gescheiden door een niet-overrijdbare strook. Auto’s staan op die manier achter elkaar in plaats van naast elkaar en dat bevordert de doorstroming.

Verkeersactieweek
De verkeersactieweek maakt deel uit van het project Ter Plekke Actief, waarbij de scholen in samenwerking met 3VO, zgn. ‘verkeersouders’ van de scholen, politie en gemeente mogelijkheden zochten om de verkeerssituatie rond het complex te verbeteren en de veiligheid van de kinderen te vergroten. Algemeen doel van de verkeersactieweek is te bevorderen dat kinderen met de fiets of lopend naar school komen.
Ook deze week vinden in de Oostpolder nog verschillende activiteiten plaats om verkeersgedrag te beïnvloeden. Zo is er een fietscontrole, kunnen leerlingen hun fiets laten graveren, wordt een verkeersquiz gehouden en leren de kinderen op een parcours de betekenis van verkeersborden.

De komende twee weken zijn de overige winnende ontwerpen van Liza Verbeek, Jaco Salentijn, Annemijn Pasman van de Prins Florisschool en van Fleur Kornet, Sharon De Kwant, Rebecca Belderok en Isabelle Veth van ’t Kofschip te zien in de hal van het gemeentehuis. Foto: Hans van 't Geloof

Deel dit bericht met je vrienden!