Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Jeugdselectie TTV blijft koploper

27 september 2004

PAPENDRECHT - Zaterdagmiddag kwam de jeugdselectie van het Ridderkerkse HBM/Taveri op bezoek in De Kooy met als doelstelling met doeltreffend tafeltennis de koppositie in de 3e klasse over te nemen van Papendrecht 1.

Het werd de Papendrechtse jeugdselectie niet gemakkelijk gemaakt getuige de 3 verliespartijen van Jeffrey de Rooy (alles in 3 games). Wouter Lagendijk en Arvin van Gameren hielden de zenuwen beter in bedwang en wonnen beiden tweemaal, omdat een van de tegenstanders onverslaanbaar bleek. Het cruciale punt voor het dubbel door Jeffrey en Arvin werd in de beslissende 5e game positief met 14-12 afgesloten. Na het gelijke spel blijft Papendrecht 1 koploper met 1 puntje verschil op de teleurgestelde Ridderkerkers.


In de derde competitiewedstrijd ontving het 4e jeugdteam het hoger geplaatste Tavernie 5 uit Nieuwland. Voor het eerst in de competitie liep alles ineens op rolletjes en werd een klinkende 8-2 overwinning bepaald door hattricks van Jamie de Waardt en Laurens Langeveld. Ook hun dubbel was zaterdagmiddag succesvol. Voor Matthijs van Hoek, tobbend met de nasleep van een hersenschudding, verliep zowel de openings- als de slotpartij niet naar wens waardoor hij bleef steken op één overwinning.

De seniorenselectie speelde donderdagavond de eerste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie in Den Haag tegen de selectie van Wibats. Zonder zelf ook maar een persoonlijke duel te winnen wist Richard Steenhuisen samen met Eddie van Weelde het dubbel te winnen, waarna Eddie solo ook nog een puntje scoorde. Winnie van Rooy voegde daar als beste Papendrechter nog twee punten bij, zodat de naar de hoofdklasse gepromoveerde spelers van Papendrecht 1 met een nipte 6-4 nederlaag huiswaarts keerden.
Beter presteerden de reserves vrijdag in Rijswijk tegen STH/TAB 2 (3-7). Hoewel de keihard meppende gastheer Ton van Amerongen (2x) onverslaanbaar leek, bleek tot Moos Markesteijn's grote verwondering dat hij uiteindelijk toch het beslissende punt kon scoren en daarmee een heuse hattrick op zijn naam zette. Joop Joosten en Guido Houwing scoorden beiden verdienstelijk tweemaal, maar hun dubbel was een mission impossible. In de promotieklasse is team 2 thans tweede met 3 punten achterstand op koploper Salamanders 4.
In de 1e klasse ontving het gepromoveerde team 3 het vierde team van Shot '65 uit Zwijndrecht. Voor de verhinderde Bas van Oers was een op papier uitstekende vervanger gezocht, maar ook Hanno van Sintmaartensdijk (1x) was niet opgewassen tegen de routine van de bezoekers. Opmerkelijk was dat enerzijds Adino Bosch vrijdag met lege handen bleef en daarentegen de nog puntloze Jeffrey de Bosscher wel tweemaal wist te scoren. Beider dubbel werd evenwel weer aan de bezoekers gegund. De 3-7 nederlaag is een koude douche en na 2 partijen lijkt het verblijf in de 1e klasse van korte duur.

Geheel volgens traditie speelden Papendrechter Kees van Blitterswijk en Dordtenaar Kees van Dijk dinsdagavond weer een ellenlange partij. De volkomen aan elkaar gewaagde 3e klassers probeerden beiden in de 1e game wel enkele aanvallende slagen, doch toen dit wederzijds negatief uitpakte, gingen beiden weer over tot het o zo vertrouwde 'schuiven' en plaatsen van de bal in de hoop de tegenstander tot een fout te verleiden. Na 70 minuten en aan het eind van (uiteraard) de beslissende 5e game, werd de openingspartij in het voordeel van Papendrecht 7 beslist. De zeer vermoeide scheidsrechter van deze slopende partij, Kitty Devilee, wist daarna nog de kracht op te brengen om een persoonlijk punt en samen met Kees het dubbelpunt te noteren. Jan Tillemans hield het met moeite op een schamel puntje. Door twee overwinningen van Kees van Blitterswijk werd de eindstand bepaald op 5-5.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!