woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht werkt aan verkeersveiligheid

22 november 2004

PAPENDRECHT - Volgende week – vanaf maandag 22 november - starten in de wijken Westpolder en Kraaihoek-noord werkzaamheden om de verkeersveiligheid in Papendrecht verder te verhogen. Het gaat om de aanleg van drempels, plateaus en dergelijke. Na de jaarwisseling volgen de Wilgendonk, Middenpolder en de Kooy.

Duurzaam Veilig Verkeer is het landelijk beleid dat zich richt op de aanpak van het onderwerp verkeersonveiligheid om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland verder te verlagen.

Een belangrijke maatregel is de inrichting van zogenaamde ‘30 km-gebieden’, woongebieden waar vaak kinderen spelen en de auto min of meer ‘te gast’ is. Toch wordt er vaak te hard gereden in straten en buurten. Verkeersdrempels, wegversmallingen etc. zorgen voor duidelijke verbetereingen op dat gebied.

Deel dit bericht met je vrienden!