Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Kap langs A15 gestart, nieuw groen wordt aangeplant

3 december 2004

PAPENDRECHT - Medewerkers van de gemeente zijn deze week gestart met het verwijderen van 69 grote bomen in de strook tussen rijksweg A15 en de bebouwing van Papendrecht ter hoogte van de wijken Molenvliet, Wilgendonk en Oostpolder.

Het gaat om bomen die te dicht onder de hoogspanningsdraden staan. Deze leidingen met een spanning van 150.000 volt en in beheer bij Tennet, zijn essentieel voor de stroomvoorziening in het gebied. Door het hoge spanningsveld kan de spanning overslaan van de leidingen naar de bomen, wanneer de kronen te dicht bij de kabels komen, met kortsluiting als gevolg. Daarom worden op verzoek van Tennet de 69 bomen (66 populieren en 3 elzen) verwijderd.

Tevens worden gelijktijdig alle ‘boomvormers’ in het bosplantsoen op de geluidswallen verwijderd. Boomvormers zijn struiken die uitgroeien tot bomen. Ook deze boomvormers komen met de kroon te dicht bij de draden en ook voor deze bomen bestaat het gevaar dat de spanning overslaat. Na voltooiing van de werkzaamheden plant de gemeente nieuwe (lagere) bomen en heesters, zodat het groene karakter van het gebied behouden blijft.

Lees meer over:

wilgendonk Oostpolder molenviet
Deel dit bericht met je vrienden!