Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Competitieschema tafeltennis werkt in het nadeel van TTVP

21 februari 2005

PAPENDRECHT - Omdat het competitieprogramma helaas geen rekening houdt met de regionale voorjaarscompetitie dienden enkele teams vrijdagavond kunstgrepen te hanteren om in zo sterk mogelijke samenstelling achter de tafeltennistafels te verschijnen. Terwijl auto, koffers en gezin thuis ingepakt klaar stonden diende selectie speler Richard Steenhuisen (foto) in De Kooij al zijn partijen tegen Vriendenschaar 3 achter elkaar te spelen, teneinde daarna tijdig achter het stuur te kunnen kruipen richting wintersport. Geen optimale situatie voor topsport en na twee nederlagen gaf Richard zijn derde partij weg in de hoop om het dubbel met Eddie van Weelde wel succesvol af te ronden. Echter vergeefs, want ook dit punt ging naar de hoger geklasseerde bezoekers uit Gouda. Na Richards vertrek lukte het Eddie om één persoonlijk duel te winnen. De nog puntloze Winnie van Rooy werd met 2 overwinningen uiteindelijk nog de beste Papendrechter. Na drie wedstrijden is Papendrecht 1 lantaarndrager in de hoofdklasse.
Papendrecht 2 ontving vrijdagavond de reserves van SNS-Gorkum en omdat de bezoekers in deze 1e klasse aardig tegenstand boden resteerde een magere 6-4 overwinning. Moos Markesteijn en Ruud Schoon scoorden beiden tweemaal en Ruud pakte met Joop Joosten het dubbelpunt via een nipte score van 15-13 in de beslissende 5e game. Omdat Joop zich in de laatste partij liet overrompelen door een onterecht protest over een vermeende dubbelslag, verloor hij deze partij en bleef hij steken op een enkele zege.
In de staartgroep van hun 1e klasse verloor team 3 met 4-6 van het Waddinxveense Kwiek 1. Adino Bosch en Bas van Oers presteerden naar behoren met beiden twee zeges. Het dubbel van Adino en Jeffrey de Bosscher ging evenwel naar de tegenstanders. Doordat Jeffrey vrijdagavond ondanks al zijn inspanningen met lege handen bleef, is ook Papendrecht 3 lantaarndrager geworden.
In de subtop kennen de in de tweede klasse spelende teams 4 en 5 wel de vreugde van overwinningen. Papendrecht 4 won donderdag in Nieuwpoort met 4-6 van Ta-La-Ni 1 doordat zowel Frank van Wijngaarden als Robert Hilgeman en Willem-Jan Lindhout ieder tweemaal zegevierden. Het dubbelpunt van Robert en Willem-Jan ging naar de gastheren.
De gerenomeerde spelers van Papendrecht 5 verpletterden dinsdag met 9-1 SNS-Gorkum 4, welk team het ene puntje voor de eer te danken heeft aan Patrick van Vooren, die in het dubbel met Hanno van Sintmaartensdijk evenwel weer foutloos bleef. Hanno en André Voskuijl speelden beiden hun tweede hattrick van het nog prille seizoen.

De Papendrechtse jeugdselectie werd zaterdag in Nieuwland met 8-2 om de oren geslagen. Iris Kornet en Wouter Lagendijk tekenden beiden voor een zege. Jeffrey de Rooy bleef voor de derde achtereenvolgende maal met lege handen en ook zijn dubbel met Iris bleek vergeefse moeite. Net zoals de seniorenselectie draagt het eerste jeugdteam nu de rode lantaarn.
Het enige jeugdteam dat zaterdag met opgeheven hoofd huiswaarts mocht keren, was Papendrecht 2. William van de Adel en Matthijs Rietveld wonnen beiden tweemaal en Maarten Lagendijk speelde niet alleen een echte hattrick, hij won ook met William het extra puntje voor de dubbelpartij.

Meer uitslagen en nieuws op: http://www.nttb.nl/papendrecht

Deel dit bericht met je vrienden!