Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Heren DES'72 winnen van Swift

5 maart 2005

PAPENDRECHT - Na een zeer sfeervolle wedstrijd van de dames, waarbij Fortisimo het kampioenschap behaalde, moesten de heren van DES aantreden. De sporthal die gevuld was met Fortisimo fans was behoorlijk leeg gelopen en de sfeer was verdwenen. Het leek als of dit op de spelers van beide ploegen was overgeslagen want de wedstrijd begon behoorlijk mat. DES heeft meestal moeite met het harde spel van Swift dat vanavond zonder topschutter Bram Zewald speelde. Swift had de betere start dan DES, dat weer kon beschikken over doelman Frank Kerkhofs, kon direct in het begin een gaatje van drie punten slaan.

De Papendrechters hadden 20 minuten nodig om op gelijke hoogte te komen en ook meteen een voorsprong te nemen door drie treffers op rij van Arjan Koster. De rust werd bereikt met een 12-11 stand.

De tweede helft ging lang gelijk op en na twintig minuten spelen was de stand 20-20. Het scheidsrechtersduo bestrafte veel spelers met tijdstraffen wegens aanmerkingen op hun leiding. Vooral Swift raakte hierdoor geïrriteerd waardoor DES kans zag om de wedstrijd naar zich toe te trekken en langzaam uit te lopen naar de 27-23 eindstand waarin Joost van Est een aandeel had van tien treffers. Er rest DES, over twee weken, nog 1 thuiswedstrijd in de reguliere competitie waarna het gevecht in nacompetitie begint om een plaatsje te veroveren in de eredivisie.

Doelpunten: Joost van Est 10x, Jeffrey Zevenbergen 5x, Erik Klaare 3x, Arjan Koster 3x, Andre Kraaijeveld 3x ,Michael Oosterbaan 2x, Alvin van der Kuil 1x.

Lees meer over:

mannen handbal des'72
Deel dit bericht met je vrienden!