maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

De eerste paap is een klinkende munt

10 maart 2005

PAPENDRECHT - De eerste Papendrechtse Paap is woensdag 9 maart geslagen door burgemeester de Bruin. Deze feestelijke gebeurtenis ter gelegenheid van het 900 jarig bestaan van Papendrecht vond plaats bij de Koninklijke Nederlandse munt te Utrecht.

Voorzitter Ed de Jong van Stichting Betaalpenning kreeg het eerste exemplaar overhandigd uit handen van Muntmeester de heer Brouwer van de Koninklijke Nederlandse Munt. Dit gebeurde onder toeziend oog van de participanten en de winnaars van de ontwerp- en naam wedstrijd.

De Paap is gedurende de actieperiode van 28 maart tot en met 31 oktober 2005 verkrijgbaar en besteedbaar bij alle deelnemende middenstanders. De Paap vertegenwoordigt een waarde van 2 euro.

Naast deze munten is er een gelimiteerde oplage van de betaalpenning te verkrijgen, welke speciaal verpakt is voor degene die een volledig gaaf exemplaar van de munt wil hebben. De Paap en het zilveren en gouden exemplaar kunt u vanaf 28 maart 2005 bestellen via de internetsite www.betaalpenning.nl of bij de Rabobank.

Deel dit bericht met je vrienden!