Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Nog geen zonneschijn bij de topteams

18 maart 2005

PAPENDRECHT - Een magere 2-8 was de tegenvallende uitslag vrijdagavond van het treffen tussen de seniorenselectie van de TTV Papendrecht en het bezoekende TOV 1. De return was een exacte kopie van de uitwedstrijd eerder in het seizoen. Opnieuw konden alleen Richard Steenhuisen en Eddie van Weelde een puntje scoren en bleef Winnie van Rooy zowel persoonlijk als ook in het dubbel met Richard met lege handen. Ook dinsdagavond verloor team 1 de inhaalwedstrijd tegen koploper VVV 1 in Leidschendam. Eddie won opnieuw slechts eenmaal, Richard zegevierde tweemaal en Winnie bleef opnieuw puntloos. Met nog 4 wedstrijden te gaan lijkt een langer verblijf in de hoofdklasse niet meer reëel.

Ook het tweede team herhaalde vrijdagavond een eerder opgelopen 6-4 nederlaag. Tegen Dordrecht 3 ging de helft van de partijen via een beslissende vijfde game naar de bezoekers. Moos Markesteijn beperkte zich tot een enkele overwinning. Ruud Schoon en Guido Houwing konden beiden Moos’ prestatie slechts evenaren maar wisten samen wel het dubbel te veroveren. Ondanks deze nederlaag bezet Papendrecht 2 de 2e plaats in de 1e klasse.

Een zekere vorm van revanche werd wel uitgedeeld door Papendrecht 3, dat vrijdagavond thuis in De Kooy Wibats 2 ontving. In het eerste treffen verscheen Nathalie Nobel ongetraind vanuit India achter de tafeltennistafel, maar haar trainingsarbeid van de laatste weken heeft de uitwerking niet gemist. Waar Nathalie eerder kansloos was kon zij nu de koplopers twee punten afsnoepen. Bas van Oers evenaarde zijn enige zege en Jeffrey de Bosscher wist zich opnieuw kansloos. Het verloren dubbel van Nathalie en Bas impliceerde een 3-7 nederlaag.

Een opmerkelijk resultaat speelde de talentvolle spelers van Papendrecht 4 maandagavond in Gorinchem. Na een moeizame competitiestart wilden de tweedeklassers wel eens flink uithalen en een goede prestatie neerzetten. Slachtoffer van deze dadendrang werd SNS-Gorkum 5, dat Robert Hilgeman, Frank van Wijngaarden en Willem-Jan Lindhout ieder een hattrick zag scoren. Robert en Frank tekenden ook nog eens voor het gewonnen dubbel. Door deze dikke 0-10 overwinning bevindt team 4 zich ineens weer in de hogere regionen van hun 2e klasse.

De Papendrechtse jeugd speelde zaterdagmiddag de zevende speelronde thuis in De Kooy. De jeugdselectie maakt een zwaar seizoen door en is dan ook lantaarndrager in de tweede klasse. Tegen middenmoter Shot 3 verloor Arvin van Gameren slechts eenmaal, Wouter Lagendijk presteerde vice versa en samen veroverden zij het dubbel. Jeffrey de Rooy heeft de barrière van zes wedstrijden zonder overwinning kunnen doorbreken. Zijn eerste seizoenzege impliceerde een gelijkspel voor de jeugdselectie.

De teams 2 t/m 4 speelden allen een verloren wedstrijd tegen de teams 1 t/m 3 van MTTV uit Meerkerk. De enige jeugdspeler die tussen al dat verlies zijn kop opstak was Laurens Langeveld (zie foto) van Papendrecht 4. De negatieve uitslag van 4-6 was niet aan Laurens te wijten, hij won niet alleen al zijn partijen (hattrick) doch ook het dubbel met Pascal van Hoek zette Laurens gedecideerd naar zijn hand.

Meer uitslagen en nieuws op: www.nttb.nl/papendrecht

Deel dit bericht met je vrienden!