maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Met een druk op de knop verzekerd van zorg

23 maart 2005

PAPENDRECHT - Mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen in hun eigen vertrouwde omgeving. Dit is mogelijk, zolang zij maar op tijd de hulp en zorg kunnen ontvangen die zij nodig hebben, en dat dan dag en nacht. Met een personenalarmeringsapparaat kan 24 uur per etmaal onmiddellijk hulp van buitenaf ingeroepen worden: een veilig gevoel voor zowel de betrokkene als zijn/ haar familie. Momenteel wordt in Papendrecht al personenalarmering geboden via een samenwerkingsverband tussen de Stichting Welzijn Ouderen en de Stichting Stolpehove. Rivas sluit hierbij aan. Door de schaalvergroting kan de alarmopvolging worden geoptimaliseerd.

Stolpehove en Rivas gaan samen de alarmopvolging vormgeven via de alarmeringsapparaten die door Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht (SWOP) worden verhuurd. De komende maanden zullen medewerkers van Stolpehove of Rivas bij een alarmmelding de professionele hulp verlenen.

In de toekomst zal de samenwerking tussen Stolpehove, Rivas Zorggroep en Welzijn Ouderen verder geïntensiveerd worden, gericht op plaatselijke initiatieven ('zorg dicht bij mensen'), om de (oudere) cliënt zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gedacht kan worden aan allerlei vormen van dienstverlening aan huis, zoals de bezorging van maaltijden, het bezoek van een kapper of een pedicure, zorgbemiddeling, faciliteiten van de zorghulpmiddelenwinkel, verzorging en verpleging aan huis, huishoudelijke zorg, thuiszorg, dagbesteding enz.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over de personenalarmering en de bijbehorende diensten van Rivas Zorggroep, St. Stolpehove of SWOP weten?
Neemt u dan contact op met de Rivas Zorglijn : 0900- 8440 (lokaal gesprekstarief) of met het informatienummer van Stolpehove, 641 13 44 of met SWOP: 615 47 41.
U kunt via die telefoonnummers ook aanvraagformulieren bestellen alsmede zorg en diensten aanvragen.

Deel dit bericht met je vrienden!