maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

Eerste Paap officieel overhandigd

24 maart 2005

PAPENDRECHT - De Ondernemers Vereniging Papendrecht (OVP) de eerste munt heeft gekocht van Stichting Betaalpenning. De voorzitter, de heer Fred Lingen, van de ondernemers vereniging heeft deze eerste munt afgelopen woensdag, officieel overhandigd aan burgemeester de Bruin. Het slaan van de eerste Paap en de oorkonde zijn gesponsord door de Ondernemersvereniging.

Burgemeester De Bruin gaf in een korte toespraak aan dat het erg bijzonder is voor Papendrecht om een eigen munt te hebben. "Het is de eerste eigen munt en waarschijnlijk ook de laatste, aangezien munten steeds minder gebruikt gaan worden", aldus de burgemeester. Ook bedankte hij in het bijzonder Ed de Jong die als initiatiefnemer van de munt heel wat hobbels heeft moeten overwinnen om zover te komen.

De Paap is gedurende de actieperiode van 28 maart tot en met 31 oktober 2005 verkrijgbaar en besteedbaar bij alle deelnemende middenstanders. De Paap vertegenwoordigt een waarde van 2 euro.

Naast deze munten is er een gelimiteerde oplage van de betaalpenning te verkrijgen, welke speciaal verpakt is voor degene die een volledig gaaf exemplaar van de munt wil hebben. De Cupro-nikkel Paap is verkrijgbaar voor € 5,-, de zilveren Paap voor € 39,50 en de gouden Paap voor € 350,-.

Deel dit bericht met je vrienden!