Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Gijs de Heer continueert koppositie team 5 TTV Papendrecht

28 maart 2005

PAPENDRECHT - De seniorenselectie ontving afgelopen week Avanti 2 uit Hazerswoude, medekandidaat voor degradatie uit de hoofdklasse. Team 1, hekkensluiter met 12 punten achterstand op de bezoekers, wist door een magere 6-4 overwinning de afstand te verkleinen tot 10 punten. Richard Steenhuisen en Eddie van Weelde wonnen beiden tweemaal en pakten samen het dubbel. De wisselvallige Winnie van Rooy bleef ditmaal met lege handen. Het ziet er niet naar uit dat Papendrecht 1 in de drie laatste wedstrijden voldoende punten zal vergaren voor prolongatie in de hoofdklasse.

De huidige koploper in de tweede klasse, Papendrecht 5, diende vrijdagavond gastheer Dordrecht 8 te verslaan om uitzicht op promotie te behouden. Patrick van Vooren, opnieuw goed voor twee overwinningen won met Jan Schoon (zelf ook 2x winst) het dubbel. Maar het meeste opzien baarde Gijs de Heer die geen enkel spoor van nervositeit toonde. Sinds 1998 had Gijs de Heer (zie foto) niet meer in competitieverband achter de tafeltennistafel gestaan, maar afgelopen vrijdag was hij hard nodig om het seniorenteam 5 te completeren. Gijs speelde geroutineerd en had totaal geen hinder van zeven jaren zonder competitie. Uiteindelijk wist ook Gijs twee partijen te winnen en daardoor een verdiende 3-7 op het wedstrijdformulier te krijgen.


Enkele teams van de TTV Papendrecht hebben nog uitzicht op een kampioenschap. Team 9 verstevigde dinsdagavond thuis de leiding in hun 5e klasse door hattricks van Rob van den Bos, Paul van Hoek en Nico van Meeteren. Het gewonnen dubbel van Rob en Nico zette de puntjes op de dikke 10-0 overwinning.

De jeugdteams maken een minder plezierig seizoen door. Gesteld kan worden dat sommige teams in een te zware klasse zijn ingedeeld en de overwinningen zijn dan ook op een hand te tellen. Zaterdagmiddag verloren de jeugdteams 2, 3 en 4 dan ook wederom. Toch zijn er hier en daar ook lichtpuntjes: voor de tweede achtereenvolgende maal wist Laurens Langeveld door een hattrick het verlies van team 4 bij MTTV 3 te beperken tot 6-4. Pascal van Hoek wist eenmaal te zegevieren en Max Kornet bleef helaas met lege handen.

Deel dit bericht met je vrienden!