Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Wijkcentrum Middenpolder, supermarkten Oostpolder en Land van Matena

29 april 2005

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt met Houwelingen Projecten BV te Sliedrecht en Boon Beheer B.V. te Sliedrecht over herontwikkeling van wijkcentrum Middenpolder, de tijdelijke supermarkt in de wijk Oostpolder en definitieve vestiging van een supermarkt in het Land van Matena. Sinds januari 2001 overlegden de partijen over dit onderwerp.

In de wijk Middenpolder is in de plaats van het huidige wijkcentrum een ondergrondse parkeergarage en een appartementencomplex voorzien op een onderlaag van diverse voorzieningen (o.a. Chinees restaurant, snackbar en buurtsupermarkt). Omwonenden zijn hierover eerder geïnformeerd. Binnen enkele maanden wordt het huidige complex gesloopt. Tijdens sloop en bouw van het wijkcentrum wordt op gezette tijden een rijdende supermarktvoorziening ingezet. Bewoners van de Gerbrandystraat ontvangen hierover binnenkort bericht.

Het college streeft verder naar realisering van een tijdelijke supermarkt in de Oostpolder – tegenover het asielzoekers centrum - voor de komende zomervakantie. In het land van Matena (parallel aan de A15, ten oosten van de Matenasche Scheidkade) is rond de jaren 2009/2010 definitief een supermarkt gehuisvest, als onderdeel van het toekomstige winkelcentrum.

Deel dit bericht met je vrienden!