donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Karel Thieme succesvol op tv in Wedden Dat...

9 mei 2005

PAPENDRECHT - De bekende Papendrechtse theekenner Karel Thieme (van Thieme's Echte Thee) was zaterdagavond 7 mei om 21:00 uur te zien het het bekende programma "Wedden Dat" op Nederland 1 (NCRV). Het programma keerde nog één keer live terug op de televisie, waarin een aantal weddenschappen die in het vele jaren geleden niet werden gehaald nu een herkansing krijgen. Zo dus ook de heer Thieme. Hij moest in het programma binnen een korte tijd aangeven welke soort thee er wordt geserveerd.

Vooraf gaf Karel Thieme aan: "Ik heb al veel geoefend, maar het is héél erg moeilijk. Het is minstens de helft van alle testen fout gegaan. Het proeven van een deel van het totale aantal theeën proeven is feitelijk ingewikkelder dan ze allemaal te proeven. Ik kan nu niet vergelijken. Daarnaast is de beschikbare tijd aan de zeer krappe kant. Ik ben dan ook niet zeker van mijn zaak, maar het is wel een mooie uitdaging en sowieso een geweldige promotie voor de theecultuur. Maar… ik heb nog een dag te gaan. Er wordt hier dus nog veel geproefd!"

In de uitzending werden door het publiek 7 soorten thee geselecteerd uit 25 verschillende soorten thee. De heer Thieme moest alle 7 soorten goed benoemen en in de allerlaatste seconde wist hij de laatste kop thee goed te raden.

Tweede Pinsterdag, maandag 16 mei, wordt de uitzending van Wedden Dat..? om 13:10 uur op Nederland 1 herhaald. Meer informatie is ook te vinden op www.theecultuur.nl

Lees meer over:

thee tv-programma Wedden Dat
Deel dit bericht met je vrienden!