maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Salsa krijgt nog 1 kans op voortbestaan

20 mei 2005

PAPENDRECHT - Donderdagavond 19 mei 2005 was de allesbeslissende avond voor de Radio Salsa Omroepstichting.

De gemeenteraad vergaderde donderdag over een, al jaren, heikel punt. Om subsidie te verkrijgen moeten ambtenaren en college vertrouwen hebben in een degelijke bedrijfsvoering en dito administratie. En dat laatste mankeert bij Salsa regelmatig met als gevolg dat een subsidieaanvraag in maart 2005 werd afgewezen.

Toch ging de raad, na heftige discussies en in de rug gesteund door massaal opgekomen fans en vrijwilligers van Salsa, akkoord met een voorstel van het CDA om de radiozender nog een keer een kans te geven zich waar te maken, ook in de administratie.
Omdat men gedwongen is het huidige pand op de Hoogendijk te verlaten, waar men vele jaren gratis gehuurd had, en de volgende verhuurder 10.000 euro huur per jaar vraagt voor een ruimte in de kelder van het Brederodehuis, heeft de CDA-fractie voorgesteld de huur voor twee jaar te betalen. Voorwaarde is wel dat er een nieuw Salsabestuur komt dat de zaken professioneel aanpakt.

Per 1 juni 2006 zal de gemeente beoordelen of aan de gestelde eisen voor bedrijfsvoering en dus administratie is voldaan om te besluiten ook de huur voor het tweede jaar te betalen. Verder moet Salsa meer doen aan werving van sponsors of adverteerders en ook moet zij meer samenwerken met vergelijkbare organisaties in de regio zodat wellicht kostenbesparingen kunnen worden bereikt.

Het bestuur en de medewerkers van Salsa Radio zijn uiteraard bijzonder verheugd met de positieve uitslag van de stemming over het voortbestaan van de lokale omroep. 19 raadsleden stemden voor, 1 tegen en 1 raadslid onthield zich van stemming.

Het was een volle bak in de raadszaal van het gemeentehuis waar veel medewerkers en geïnteresseerden plaats hadden genomen om het besluit van de gemeente te horen. De vergadering was ook live op de zender van de omroep te beluisteren. Tijdens deze uitzending zijn er veel steunbetuigingen binnen gekomen waarin werd gepleit voor het voortbestaan van de omroep.

Deel dit bericht met je vrienden!