donderdag 4 maart 2021

Alles over Papendrecht

Geslaagde reünie van de Koningin Wilhelminaschool

1 juni 2005

PAPENDRECHT - Het was afgelopen zaterdag voor de reünie van de Koningin Wilhelminaschool in allerlei opzichten een zeer geslaagde dag! De zon scheen, maar het was met een lekker windje niet te warm. Er waren zo'n 55 mensen van allerlei jaargangen aanwezig, waaronder zes oud-leerkrachten. Mijnheer Tulp, mijnheer de Vries, juf Hovius, juf Langejan, juf Donk en mijnheer Van Dijk.

Veel verhalen kwamen naar boven. Natuurlijk ook over oude "liefdes" maar ook over trauma's. De videoband die John Reugebrink van oud filmmateriaal van zijn vader had gemaakt was erg bijzonder. Deze liet zien hoe de schoolkinderen, meesters en juffen op Koninginnedag in optocht naar de muziektent liepen, voorafgegaan door een muziekkorps. Ter plaatse hield burgemeester Keijzer een toespraak en werden vaderlandse liederen gezongen, gedirigeerd door mijnheer Rijsdijk. Deze Koninginnedag was van 1961. Er zijn veel foto's genomen. Voor de aanwezigen zal er een DVD worden gemaakt met een foto"verslag" van deze bijzonder geslaagde dag! Er zijn zo hier en daar afspraken gemaakt om elkaar weer eens vaker te ontmoeten...

Deel dit bericht met je vrienden!