donderdag 4 maart 2021

Alles over Papendrecht

Terras grand café Willaerts wordt minder aantrekkelijk

1 juli 2005

PAPENDRECHT - De eigenaar van Grand Café Willaerts aan de Merwede, J. Schaap, was verschrikkelijk kwaad toen hij, na thuiskomst van vakantie, ontdekte dat de gemeente bezig was aan de waterkant een betonnen muur te plaatsen. Het aantrekkelijke uitzicht vanaf zijn terras was daarmee gelijk verdwenen en dat was nu juist de reden waarom hij zich daar gevestigd had. Schaap: Burgemeester R. Bandell kwam hier regelmatig zitten om z'n prachtige stad goed te kunnen bekijken. Ik denk dat ik hem voorlopig niet meer zie."

De muur wordt door de gemeente op die plaats gebouwd om een nieuwe loopbrug mogelijk te maken voor mensen met een handicap die van de Waterbus gebruik willen maken. Later zullen ook de andere passagiers via deze loopbrug het waterbus ponton kunnen bereiken. Volgens de gemeente is het voorbereidend traject juridisch correct verlopen. Volgens de brief van de zaakwaarnemer van Willaerts is dit onjuist. Hij toont in een brief van 4 kantjes met bijlagen aan dat er sinds 2001 al bezwaar ligt bij de gemeente. In de jaren 2002 en 2003 werden opnieuw bezwaren aangetekend tegen nieuwe ontwerpen. Citaat uit de brief van de zaakwaarnemer: "Het voor belanghebbende uiterst waardevolle besluit dd 21.01.03 van het College van B&W om de procedure over de toegang naar de waterbus stop te zetten werd officieel gepubliceerd in het Papendrechts Nieuwsblad van 6 februari 2003 onder de rubriek "Gemeentenieuws".

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 30 juni 2005 kon het recente bezwaarschrift van Willaerts niet op de agenda geplaatst worden omdat de brief enkele dagen te laat was ingeleverd. Omdat Schaap zich ook tot Provinciale Staten zal richten en hij de gemeente aansprakelijk gaat stellen voor geleden en toekomstige schade is een vervolgverhaal reeds zeker.

Lees meer over:

Grand Café Willaerts merwede
Deel dit bericht met je vrienden!