woensdag 16 juni 2021

Alles over Papendrecht

Wijkgericht werken maakt terras Stolpehove mogelijk

8 september 2005

PAPENDRECHT - Verzorgingshuis Stolpehove aan de Markt heeft vanaf vandaag een echt 'terras' voor de bewoners. Donderdag 8 september werd het met een klein feestje officieel in gebruik genomen.

Het initiatief komt van de dochter van een Stolpehove-bewoonster, mevrouw Visser. Zij knoopte een gesprek aan met wethouder De Looff over de mogelijkheid voor bewoners om lekker buiten te zitten. Aan verwezenlijking van een ‘officieel’ terras zitten nogal wat haken en ogen (o.a. vanwege vergunning). Daarom koos Stolpehove voor houten banken aan de voorzijde en enkele plantenbakken aan de achterzijde.

Het geld voor de aanschaf en plaatsing van tuinmeubilair aan de voorzijde en enkele plantenbakken aan de achterzijde komt uit budget voor Wijkgericht Werken. De wens van mevrouw Visser en enkele van haar mede- bewoners van de aanleunwoningen, kwam via de wijkcoördinator terecht bij de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin onder andere de vier wijkplatforms van Papendrecht participeren. De vier wijkplatforms besloten unaniem maximaal € 4.000 uit hun budget beschikbaar te stellen. Het terras is zodanig ingericht dat het bij lekker weer permanent te gebruiken is. Met de bewoners van Stolpehove is afgesproken dat zij het zelf onderhouden.

Deel dit bericht met je vrienden!