Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Opening educatieve kweekkas

12 september 2005

PAPENDRECHT- De educatieve kweekkas van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard’ (NVWA) is officieel geopend. Die handeling vond plaats door dhr Jeroen Keus, directeur van de Rabobank Papendrecht/Alblasserdam die de kas voor 100% heeft gesponsord.

De heer Keus nam de kas officieel in gebruik door samen met zijn zoon een bordje te onthullen waarop de openingsdatum vermeld stond. In het najaar zal een definitief bordje worden geplaatst. Uit handen van een van de twintig aanwezige Ecokids, een actieve jeugdgroep van de NVWA, ontving de directeur nog een mandje met groenten uit eigen kas.

De aanschaf van de educatieve kweekkas was hard nodig, omdat de NVWA sinds twee jaar beschikt over twee groeiende jeugdgroepen als de Ecokids en de Speurneuzen. Zij en hun begeleiders wilden meer gaan doen met de opkweek van planten, bomen en struiken. Een kweekkas is dan een mooi middel om de jeugdleden daarbij te helpen. De kas is 3 bij 6 meter groot en heeft een mooi plekje gekregen achter het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard. De kas heeft haar diensten deze zomer al bewezen door de oogst van komkommers, trostomaten, aubergines, minitomaatjes en paprika’s, die werden verdeeld onder vrijwilligers van de NVWA en medewerkers van de Merwebolder te Sliedrecht. De afgelopen maanden hebben zij de planten verzorgd. Komende winter wordt de kas weer in orde gebracht voor nieuwe (groente)planten in het voorjaar en zullen de jeugdleden nog meer genieten van de nieuwste aanwinst.

Deel dit bericht met je vrienden!