Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Seniorenselectie afhankelijk van Richard Steenhuisen

24 september 2005

PAPENDRECHT - Met een verloren eerste wedstrijd nog in de benen van de voorafgaande vrijdag diende Papendrecht 1 maandagavond alweer aan te treden bij NTTC 1 in Nieuwerkerk a/d IJssel. Dat tafeltennisprestaties vaak afhankelijk zijn van de vorm van de dag ervaarde Winnie van Rooy die zijn eerdere hattrick nu zag vervolgd door drie nederlagen. Anderzijds speelde Richard Steenhuisen (foto) ditmaal veel effectiever door in de promotieklasse verrassend ongeslagen te blijven. Ook zijn dubbel met Eddie van Weelde kende een positief resultaat. Eddie verzaakte in zijn competitiedebuut slechts eenmaal zodat een 4-6 overwinning genoteerd kon worden.

Papendrecht 2 boekte vrijdagavond in de eerste klasse een 3-7 uitslag in Ridderkerk tegen HBM Taveri 2. Voor de tweede achtereenvolgende maal bleef Guido Houwing in zijn solopartijen ongeslagen, maar opnieuw verloor hij het dubbel, ditmaal met Bas van Oers. Bas wist wel verdienstelijk twee punten aan de uitslag toe te voegen, net zoals Moos Markesteijn.

Bij de tweede klasse teams worden dit seizoen kampioenen verwacht. Team 4 keerde vrijdagavond glunderend terug met een 2-8 zege op Dordrecht 9. Robert Hilgeman en Frank van Wijngaarden speelden beiden een hattrick. Willem-Jan Lindhout liet één puntje aan de gastheren. Helaas werd voor de tweede achtereenvolgende keer het dubbel uit handen gegeven, hiervoor waren Robert en Frank verantwoordelijk.

De tweede kampioenskandidaat is Papendrecht 5 dat na een eerste 0-10 winst vrijdagavond thuis in De Kooy nog eens een dikke 9-1 thuiswinst noteerde. Nathalie Nobel en Jeffrey de Bosscher bleven niet alleen in hun persoonlijke duels ongeslagen, ook het dubbel noteerden zij voor Papendrecht. Adino Bosch liet slecht één puntje voor de eer aan het bezoekende Ta-La-Ni 1.

Alle jeugdteams speelden zaterdag een gewonnen uitwedstrijd. Op bezoek in Nieuwpoort bij de jeugdselectie van Ta-La-Ni noteerde Iris Kornet opnieuw 2 overwinningen. Zowel Wouter Lagendijk als Arvin van Gameren was niet te stuiten en beiden gunden het gastteam geen enkel punt in hun persoonlijke partijen. Het dubbel van beiden ging evenwel de mist in, zodat de eindstand werd bepaald op 2-8.

Team 2 deed het nog beter met een 1-9 overwinning op Dordrecht 7. Uit de lovende kritiek op Matthijs van de Hoek vorige week, putte hij zoveel inspiratie dat Matthijs nu ongeslagen wist te blijven. Ook Matthijs Rietveld deponeerde een hattrick en hanthaaft zijn ongeslagen status. Beiden Matthijsen speelden ook een gewonnen dubbel. Alleen William van de Adel had nog enige mededogen met de Dordtenaren en liet hen een puntje voor de eer.

Papendrecht 3 boekte een nipte 4-6 winst in Hendrik Ido Ambacht. Serve '71 4 zag met lede ogen dat Kevin de Wild in zijn eerste seizoenstreffen ongeslagen bleef. Jamie de Waardt en Max Kornet konden hier niet aan tippen en wonnen beiden slechts een partij. Wel voegden zijn het punt van het dubbel toe aan de uitslag zodat de overwinning een feit werd.

Deel dit bericht met je vrienden!