donderdag 6 mei 2021

Alles over Papendrecht

Proef met videosurveillance

24 november 2005

REGIO - Met ingang van vrijdag 25 november start district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een proef met videosurveillance. De proef, die ongeveer twee maanden duurt, is bedoeld om het middel te toetsen op bruikbaarheid in de politiepraktijk. Er is gekozen om de proef te doen met de surveillanceauto die rijdt in het gebied Alblasserdam/Papendrecht/Nieuw-Lekkerland. Met de videosurveillance kunnen onoverzichtelijke situaties en/of overlastsituaties vastgelegd worden en later bekeken worden om daar lering uit te trekken. Onderzocht wordt of het beeldmateriaal kan dienen als ondersteunend materiaal in een strafrechtelijk onderzoek. De opnamen vinden uitsluitend plaats op de openbare weg.

Deel dit bericht met je vrienden!