zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Schakers blij met gelijkspel

5 december 2005

PAPENDRECHT - Het eerste achttal van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam wacht nog steeds op de eerste zege in de 2e klasse C van de Rotterdamse Schaakbond. Ook dinsdag kwam het team niet verder dan een gelijkspel tegen EBSV 1 uit Bergschenhoek. Daarmee mocht P/A 1 de handen nog dichtknijpen. P/A 1 heeft nu twee remises en één nederlaag geleden en staat daarmee net boven de degradatiezone.
Tegen EBSV won Meinte Smink aan bord 2 een fraaie aanvalspartij met vele offers. Aan bord 8 had Piet de Jonge het geluk dat zijn tegenstander zich op de onderste rij mat liet zetten. Verder waren er remises van Bert Terlouw (bord 1), Kees van Meerkerk op het nippertje in een zenuwslopend tijdnoodduel (3), Marius de Wit (5) en Hans v.d. Beukel (7). Kees Brinkman (4) en Nol Oostrom (6) leden een nederlaag.

Vrijdagavond slaagden tien leden voor een examen voor een Stappendiploma van de KNSB. Voor het eerst in vele jaren deed weer een volwassene mee: mevr. Blonk. Het enthousiasme van haar dochter Wendy, die sinds kort deel uitmaakt van de jeugdselectie, bracht haar tot het volgen van de schaaklessen. Het examen voor Stap 1 werd foutloos gemaakt door Ardjan Boersma en Jaap Hamelink en voor Stap 2 slaagde Diana Gairabekova ook met een 10. Voor Stap 3 deden liefst zes meisjes en jongens examen. Tom Twigt en Pieter Modderkolk slaagden met een 10, Nikki Twigt en Ramon van der Stelt kwamen tot 9½, Alex Moerer een 8½ en Joyce van der Vecht 7½. De Sliedrechtse examinator Wim Hokken complimenteerde jeugdcoördinator Jaap Lip en zijn jeugdleiders met dit examensucces.

Lees meer over:

Schaakvereniging schaken
Deel dit bericht met je vrienden!