maandag 6 december 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente Papendrecht zoekt begeleiders sportief wandelen

8 december 2005

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht zoekt enthousiaste, sportieve mensen die Sportief Wandelgroepen willen gaan begeleiden en die bereid zijn hiervoor een cursus te volgen. De cursus wordt georganiseerd in het kader van een gezondheidsproject in alle 14 gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid, met ondersteuning van de GGD Zuid-Holland Zuid en de Sportraad Zuid-Holland.

Sportief Wandelen is meer dan gewoon wandelen. Het is een sport met een verantwoorde trainingsopbouw die wordt beoefend onder deskundige begeleiding, die hiervoor ook een vergoeding ontvangt. Sportief Wandelen is voor iedereen geschikt die zijn conditie wil verbeteren. Een training Sportief Wandelen duurt één tot anderhalf uur en bestaat meestal uit een warming-up, een stuk stevig doorwandelen, loopoefeningen, tempowisselingen en uitlopen. En natuurlijk is het behalve inspannend ook gezellig!

In onze regio zijn al Sportief Wandelgroepen gestart. We hopen van harte dat er nu ook in Papendrecht een Sportief Wandelgroep kan worden opgezet. Daar hebben we echter één of meerdere enthousiaste personen voor nodig die het leuk vinden om een groep van ongeveer 12 tot 15 deelnemers te begeleiden. Toekomstige begeleiders kunnen zich (kosteloos) laten scholen en voorkennis of ervaring is niet vereist. Deze scholing gaat met minimaal 15 deelnemers van start vanaf 11 maart 2006 onder suspiciën van de KNAU en vindt plaats op zes zaterdagen in Dordrecht.

Iedereen die geïnteresseerd is, kan zich vóór 22 december 2005 opgeven bij de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Arjan Versluis. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 615 09 93 of per mail a.versluis@papendrecht.nl.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.sportiefwandelen.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!