donderdag 13 mei 2021

Alles over Papendrecht

Leerlingen De Lage Waard maken historische websites

12 december 2005

PAPENDRECHT - In het kader van de viering van Papendrecht 900 stelde docent Kees Weltevrede aan de stichting voor ook de leerlingen van C.S.G. De Lage Waard bij de viering te betrekken door een onderzoekopdracht te geven over de geschiedenis van Papendrecht.

Vier leerlingen van het VWO, Merel van der Waals, Ottelien Sebus, Juanita Scheffers en Sander de Bie stortten zich op twee onderdelen van die geschiedenis: De Pontonniershaven en Papendrecht van 1810 - 1820.

Het resultaat hebben zij op een website geplaatst en deze werd zaterdag, in aanwezigheid van de voorzitter van de stichting, burgemeester C. de Bruin, aangeboden aan de Stichting Dorpsbehoud. Bij de openingshandeling, door alle betrokken, werd de website de ether in gestuurd waardoor ieder het werkstuk van de leerlingen kan bekijken op www.dorpsbehoud-papendrecht.nl

Lees meer over:

De Lage Waard Kees Weltevrede
Deel dit bericht met je vrienden!