donderdag 25 februari 2021

Alles over Papendrecht

Supporters gevraagd marit monsterestafette

12 december 2005

PAPENDRECHT - Voor het Papendrechts publiek bestaat a.s. zaterdagavond 17 december een unieke gelegenheid om kennis te maken met de zwemsport. U wordt opgeroepen de lokale zwemhelden aan te komen moedigen aan de Tiendweg in Papendrecht.


Om 19.45 uur barst in zwembad De Hooght voor het vierde achtereenvolgende jaar de MARIT Monsterestafette los. Zwemvereniging De Geul sluit het jaar 2005 af met dit spetterende evenement waarbij een zestal zwemverenigingen strijden om de titel. Aan het eind van de avond zal de felbegeerde wisselbeker in ontvangst genomen worden uit handen van het sponsor Marit Schoenmode.

Bij het spektakel zwemmen de deelnemende clubs een unieke estafette waarin alle zwemslagen in diverse afstanden aan bod komen. Bijzonder aan deze estafette is het feit dat op deze avond slechts 1 maal het startsignaal van de scheidsrechter zal klinken. Vanaf dat moment zwemmen de ca. 100 regionale topzwemmers achtereenvolgens de verschillende zwemslagen in de voorgeschreven volgorde. Een monsterlijk lange race dus!

De winnende ploeg is de ploeg die in de snelste tijd de estafette heeft afgelegd. Al 3 jaar achtereen was dit de club Z.O.B.'66 uit Oud-Beijerland in een tijd van iets meer dan 1 uur. Z.O.B. heeft reeds te kennen gegeven dit jaar een poging te gaan doen de estafette binnen het uur uit te zwemmen. Dit belooft dus wat! Zwemvereniging De Geul eindigde de vorige edities van de Monsterestafette altijd op een 2de plaats en is er op gebrand dit jaar als 1e te finishen. Gezien het sterke deelnemersveld zal dit een zware dobber worden.

Om de kans op een overwinning door De Geul te vergroten roept de vereniging dan ook de hulp in van de Papendrechtse bevolking om hun zwemteam aan te komen moedigen. De toegang via het clubhuis van De Geul aan de Lange Tiendweg is gratis.
De wedstrijdcommentator zal tijdens de race "live" uitleg geven over de ins en outs van deze intensieve sport. Gedurende ruim een uur wordt op deze winteravond de wedstrijdzwemsport in optima forma bedreven. Zeker is dat er heel hard gezwommen gaat worden. Deze keer niet voor het persoonlijke succes maar vooral voor de eer van de vereniging.

Deel dit bericht met je vrienden!