Alles over Papendrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gratis postcode-graveeractie'
24jan 2006

Gratis postcode-graveeractie

PAPENDRECHT - Op dinsdag 24 januari konden inwoners van Papendrecht voor het gemeentehuis gratis hun postcode laten graveren in het frame van hun fiets. Doel van deze actie is het aantal fietsendiefstallen terug te dringen. Ook burgemeester De Bruin liet zijn fiets graveren (zie foto).

Het graveren werd uitgevoerd door personeel van de Stichting Veiligheid en Toezicht. Van gestolen fietsen die door de politie worden aangetroffen en die zijn voorzien van een postcode, is de rechtmatige eigenaar eenvoudiger te traceren. Tijdens de actie op de Markt lieten leden van de fietsersbond met de act 'Hoe steel ik een fiets' zien hoe fietsdiefstal voorkomen en bestreden kan worden (zie foto).

Verder zijn de plaatselijke fietsenmakers Korteland en IJzerman en de politie Papendrecht aanwezig om voorlichting te geven over het voorkomen van diefstal. De graveeractie wordt georganiseerd door de politie Papendrecht en de gemeente Papendrecht, in samenwerking met de Stichting Veiligheid en Toezicht, de afdeling Papendrecht van de Fietsersbond en de genoemde fietsenmakers.Deel dit bericht met je vrienden!