Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Marathonpartij voor seniorenselectie TTV Papendrecht

6 februari 2006

MONSTER - Amper hersteld van de 7-3 winst op Vriendenschaar 4 van de vrijdagavond diende de seniorenselectie alweer maandagavond aan te treden in Monster voor een treffen tegen Smash 2. Zowel de gastheren als de bezoekende Papendrechters wensten geen enkel punt cadeau te doen en de wedstrijd ontaarde dan ook in een ware marathon, hetgeen Levent Akkaya na afloop deed verzuchten: “ Er zijn wel eens wedstrijden waarbij je denkt ´die partij hadden we kunnen winnen´ of ´die partij hadden we kunnen verliezen´. Maar die partijen zijn dan op de vingers van 1 hand te tellen. Er zijn weinig wedstrijden waarover je kan zeggen dat je zowel 10-0 had kunnen winnen als 10-0 had kunnen verliezen.

Uit bij Smash 2 begonnen wij net na 20:15 uur aan de belangrijke wedstrijd. Toen ik de laatste bal sloeg was het inmiddels dinsdag en gaf de klok 01:10 aan. Na bijna 5 uur tafeltennis en maar liefst 47 (zeven-en-veertig)! games stond de uitslag van 7-3 op de borden. In elke partij wisselende kansen, geen game waarbij een grote voorsprong automatisch winst betekende, iedereen strijdend tot het laatste punt en, jammer genoeg ook, een geflatteerde nederlaag voor ons.”

Richard Steenhuisen begon met een verliespartij in 4 games, waarna Levent Akkaya, ondanks op matchpoint in de 4e game, het uiteindelijk ook niet kon klaren. Vervolgens moest ook Winnie van Rooy na 4 games het hoofd buigen. Ook het dubbel van Richard en Levent was voor Smash dat toen op 4-0 voorsprong kwam. Het begon dus heel lekker: 4-0 achter en 3 partijen in vijven verloren. Nadat Richard in 4 games (met 3 x nipte winst) het eerste puntje had veroverd was de hoop gevestigd op Winnie, maar opnieuw waren 5 games niet genoeg om de beslissende winnende bal te slaan. Overigens werd Winnie de pechvogel van de dag met 3 verloren partijen in 5 games.

Gelukkig wist Levent in zijn laatste partij wel in een vijfde game het matchpunt te scoren en lukte het Richard om de slotpartij met goed gevolg te beslissen. Het was inmiddels dinsdag geworden en Levent beschrijft deze partij met de woorden: “Het was een hoe-help-ik-mijn-tegenstander-in-de-wedstrijd´-partij. Richard liet Stefan Kuyvenhoven in het begin helemaal kansloos om vervolgens door een foute service de tegenstander naar matchpoint in de 5e game te helpen. Wederom kon Stefan niet profiteren. (Overigens was Richard op dat late tijdstip inmiddels jarig....van harte Richard. De eerste minuten van je nieuwe leeftijd maar meteen achter de tafel doorbrengen...wat heb je toch veel over voor je sport!)”
7-3 verloren dus: een grote nederlaag die de seniorenselectie in de hoofdklasse eigenlijk niet kan gebruiken met de lastige wedstrijden tegen Play Fair, Dordrecht en Fvt op het programma, al is 10 uit 2 niet echt slecht.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!