Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Fusie rabobank Papendrecht/Alblasserdam met Dordrecht

13 februari 2006

PAPENDRECHT - De Rabobanken Dordrecht en Papendrecht-Alblasserdam hebben het
voornemen om te fuseren en dit zal worden voorgelegd aan de leden van beide banken tijdens de Algemene Ledenvergadering. De reden die wordt aangegeven is om aan de eisen van onze klanten en leden te kunnen blijven voldoen en die van de toezichthouders (waaronder de Nederlandsche bank).


Dat samenwerken loont is het resultaat van het onderzoek dat de Besturen van Rabobank Dordrecht en Rabobank Papendrecht-Alblasserdam hebben uitgevoerd. Het voorstel behelst een fusie op basis van gelijkwaardigheid per 1 mei 2006. Voor Rabobank Dordrecht vindt deze vergadering plaats op woensdag 1 maart 2006 in het Mercure Hotel aan de Rijksstraatweg 30 te Dordrecht. De Algemene Ledenvergadering van Rabobank Papendrecht-Alblasserdam vindt op 1 maart 2006 plaats in De Wipmolen aan de Zeevaartschoollaan 1 te Alblasserdam.

Jeroen Keus, algemeen directeur Rabobank Papendrecht-Alblasserdam: "We hebben een tijd van intensief samenwerken en overleg over de voorgenomen fusie achter de rug. Een proces waarin we elkaar hebben leren kennen en verbindingen hebben gelegd. Samen bouwen we aan een sterke bank met goede dienstverlening en met aandacht voor mensen in hun lokale omgeving. Maar het uiteindelijke besluit laten we graag aan onze leden over."

Rick van der Wiel, algemeen directeur van Rabobank Dordrecht: "Door samen te werken kunnen we meer kwaliteit, adviescapaciteit, en zeker ook professionaliteit bieden. We vergroten onze daad- en slagkracht, waardoor we goed zijn uitgerust om de concurrentie voor te blijven. Daarnaast hebben onze medewerkers in een grotere organisatie meer doorgroeimogelijkheden, en kunnen zij elkaar aanvullen, ondersteunen en scherp houden. Grotere teams van specialisten maken het ons mogelijk er voor klanten en leden te zijn, waar en wanneer zij ons nodig hebben."

Rabobank Drechtsteden Midden-Noord is de naam van de nieuwe moderne Rabobank, die dichtbij betrokken en toonaangevend is en blijft. Met 6 kantoren, 10 geldautomaten, 6800 leden en ca. 135 medewerkers kunnen klanten en leden bij de Rabobank terecht zoals ze gewend zijn. Want hoewel de bank groter wordt, blijft de persoonlijke benadering voorop staan.

Op de Algemene Ledenvergaderingen van 1 maart worden leden nader geïnformeerd over de fusie, oftewel kunnen leden er hun stem laten horen. Als tijdens de vergaderingen van woensdag 1 maart, niet minimaal 75% van alle leden aanwezig is, dient volgens de statuten binnen een maand een tweede Algemene Ledenvergadering bijeen te worden geroepen. Deze zal plaatsvinden op maandag 27 maart 2006.

Lees meer over:

rabobank jeroen keus
Deel dit bericht met je vrienden!