Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Verkiezingsdebat pas na de pauze op gang

3 maart 2006

PAPENDRECHT - Terwijl het buiten flink sneeuwde, werden de mensen in het Mercure Hotel warm gemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op initiatief van burgemeester De Bruin werd er op de valreep toch nog een verkiezingsdabat georganiseerd en dat werd goed bezocht. Na een inleiding van Frits Langschmidt die de avond leidde mochten de 8 lijsttrekkers eerst in ieder 5 minuten hun verkiezingsboodschap doorgeven.

Pas na de pauze (21:30 uur) begon het eigenlijke dabat. Velen vonden dat veel te laat en gaven aan dat ze eigenlijk al twee uur voor niets aanwezig waren, omdat de verkiezingsboodschap van de lijsttrekkers al lang en breed bekend was. In het debat zelf kwamen de mensen uit de zaal (vaak met/tegen elkaar) helaas meer aan het woord dan de lijsttrekkers. Maar toch waren er wel een aantal bijzondere uitspraken/beloften te noteren, zoals B. Blase (PvdA) die aangaf dat een sober theater voor slechts 6 miljoen euro gebouwd kon worden. En R. van Engelen (GroenLinks) gaf aan dat hij gaat voor de coalitie en dat de parken in dat geval binnen 2 jaar zijn opgeknapt.

Deel dit bericht met je vrienden!