Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Afgang seniorenselectie TTV Papendrecht

6 maart 2006

PAPENDRECHT- In de hoofdklasse ontvingen de selectiespelers van TTV Papendrecht afgelopen vrijdag de selectie van het naburige Dordrecht. Hoewel zij een wedstrijd minder achter de rug hadden stonden de Dordtse bezoekers lager geklasseeerd dan de Papendrechtse gastheren en de verwachting was dan ook dat de thuisploeg het verschil zou vergroten. Papendrecht 1 begon goed met overwinningen van Eddie van Weelde en Winnie van Rooy, maar het was Richard Steenhuisen die voor het eerst zijn meerdere moest erkennen in Peter Heystek. Het dubbel van Eddie en Winnie ging naar de bezoekers. Vervolgens wist Winnie de achterstand terug te brengen naar 2-3 door winst op Niels Aarden. De volgende 5 partijen gingen evenwel naar de Dordtenaren, hetgeen o.a. impliceerde dat Richard Steenhuisen deze avond met lege handen bleef. De slotpartij van Eddie tegen Mischa Hubert eindigde gelukkig nog positief zodat een schamele 3-7 uitslag genoteerd kon worden. Halverwege de voorjaarscompetitie verkeert Papendrecht 1 in de degradatiezone en het zal hard moeten knokken om een verblijf in de hoofdklasse te kunnen prolongeren.

Beduidend beter spelen de reserves in de 1e klasse. Vrijdagavond benadrukte het team dat het bezoekende Shot 3 uit Zwijndrecht niets in deze klasse heeft te zoeken. Na hattricks van Guido Houwing en Bas va Oers (die samen ook het dubbel wonnen) gaf Joop Joosten in de slotpartij het puntje voor de eer aan de Zwijndrechtenaren. Na deze 9-1 overwinning bezet Papendrecht 2 een stevige tweede postitie.

De toevoeging van Colin Baldé (foto) aan Papendrecht 4 heeft het team goed gedaan. Tot vrijdag verloor Colin slechts één partij in de openingswedstrijd tegen koploper TTVA 1. Vrijdag ontving het team middenmotor Dordrecht 5 en juist hier liet Colin opnieuw een steekje vallen. Maar met twee zeges en een gewonnen dubbel samen met Willem-Jan Lindhout (2x) is Colin duidelijk de inspirator voor de jonge getalenteerde medespelers. Ook Robert Hilgeman is op de goede weg terug en wist eenmaal te zegevieren. Ondanks het gelijke spel heeft Papendrecht 4 nog uitzicht op de koppositie in de 2e klasse.

De seniorspelers van het laagste team van de TTV Papendrecht kennen tot op heden een leuk seizoen. Papendrecht 12 bezet halverwege het seizoen de koppositie in de zesde klasse. Maandagavond reisde het team naar Nieuwpoort voor een treffen tegen de naaste concurrent Ta-La-Ni 4 welk team slechts één puntje minder noteerde. Aan het einde van de wedstrijd bleef het verschil tot één punt beperkt, want de uitslag werd 5-5. Simon van Sintmaartensdijk en Denise Mclean scoorden beiden tweemaal, doch verloren het dubbel en Jeanine van de Riet won eenmaal. Indien het team geen onnodige punten morst zou het het seizoen met bloemen kunnen afsluiten.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!