donderdag 13 mei 2021

Alles over Papendrecht

Schaatsclinics voor het voortgezet onderwijs groot succes

7 maart 2006

REGIO - De gemeenten Alblasserdam en Papendrecht organiseerden vorige week weer een clinic voor het voortgezet onderwijs.

Geheel in het teken van de Olympische Spelen was dit een schaatsclinic. Dit gebeurde in het kader van de breedtesportimpuls. De clinic vond plaats in de Drechtstedenhal te Dordrecht. De leerlingen van De Willem en de Lage Waard maakten kennis met diverse facetten van de schaatssport. Naast de basistechnieken van het schaatsen werd er gestart, op een been gegleden, in polonaise geschaatst en werden er bochten gereden. Ook kregen de leerlingen de onderdelen IJshockey en Kunstrijden voorgeschoteld. Het viel voor de meeste leerlingen niet mee om dit onder de knie te krijgen, omdat dit er gemakkelijker uitziet, dan het in werkelijkheid is. Tot slot van de clinic mochten de leerlingen nog eventjes vrijschaatsen, om de geleerde technieken verder te ontwikkelen.
Al met al een zeer geslaagde clinic, waarbij meer dan 700 leerlingen kennismaakten met de schaatssport.

De organisatie vond plaats in nauwe samenwerking met de Papendrechtse IJsclub, de Alblasserdamse IJsclub, IJsHockey Club Dordrecht Lions, Kunstrijvereniging Drechtsteden, De Lage Waard en het Willem de Zwijger college.

Deel dit bericht met je vrienden!