Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Kinderen kiezen eigen speelvoorziening

12 april 2006

PAPENDRECHT - De nieuwe wethouder Maria Zaal heeft haar eerste publieke optreden als wethouder achter de rug.
Ze heeft enkele kijkdozen geselecteerd die kinderen van 7 t/m 12 jaar in Interval hebben gecreëerd tijdens de workshop ‘Ontwerp je eigen speeltuin’. De bedoeling van de middag was dat de kinderen al tekenend, kleurend, plakkend en spelend hun voorkeuren voor speeltoestellen laten blijken.

Vorige week was er een soortgelijke middag voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Zij hebben onder andere placemats gemaakt. Over de 100 kinderen hadden zich aangemeld om op een creatieve manier met de gemeente mee te denken over de vernieuwing van speelvoorzieningen. Naast de workshops benadert de gemeente jongeren tussen 13 en 16 jaar om ook hun inbreng te geven.

Elk jaar worden in een Papendrechtse wijk de speelvoorzieningen vernieuwd. Dit jaar is de wijk Westpolder aan de beurt. De inbreng van kinderen en jongeren is daarbij van groot belang. Omdat de wijk Westpolder een grote wijk is met veel speelvoorzieningen, wordt de inbreng van kinderen en jongeren intensief aangepakt. De conclusies die uit deze aanpak voortvloeien, kunnen de komende jaren worden geprojecteerd op andere wijken.

Na de workshops stelt de gemeente een top 10 op van meest gevraagde speeltoestellen en gaat die vervolgens op de 24 locaties in de wijk Westpolder intekenen. De resultaten van de twee middagen worden verwerkt tot een reëel plan, dat over enkele weken in de hal van het gemeentehuis te bekijken is.

Lees meer over:

speeltuin
Deel dit bericht met je vrienden!