maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

Eerste digitale klant voor gemeentewebsite

13 mei 2006

PAPENDRECHT - Precies op het moment dat burgemeester De Bruin dinsdag 9 mei de nieuwe website van de gemeente Papendrecht lanceerde, werd de eerste digitale aangifte gedaan. De heer P. Schoonen meldde via het digitaal loket dat hij was verhuisd en kon zo, zonder dat hij de deur uit hoefde en terwijl het gemeentehuis gesloten was, zijn nieuwe adres doorgeven aan de gemeente.

De gemeente handelde de aangifte van de heer Schoonen de volgende dag af en zo was de eerste Papendrechtse digitale transactie een feit. De gemeente wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom verraste loco-burgemeester Joop Tegelaar de heer Schoonen en zijn vriendin met een bos bloemen en speciaal voor deze gelegenheid samengesteld welkomstpakket. Dit was ook het eerste individuele openbare optreden van de nieuwe wethouder Tegelaar.

Stijging op ranglijst
De website van de gemeente Papendrecht is deze week van plaats 171 naar 27 gestegen op de ranglijst van Overheid.nl Monitor. Papendrecht maakt daarmee een enorme sprong voorwaarts. Op de site van Overheid.nl Monitor houdt de organisatie Advies Overheid.nl de ontwikkelingen van websites van gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries bij.

Van de 485 gemeenten met websites staat Papendrecht nu op de 27-ste plaats. Het streven is een nog hogere plaats en vooral: tevreden gebruikers van de site.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!