zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Eerste oefening van trainster Desiree Hamelink

20 mei 2006

PAPENDRECHT - De eerste oefening van trainster Désiree Hamelink voor de jeugd van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam begon met een omgekeerd schaakbord.

Om het beeld van een stelling te oefenen moesten de jongelui zeggen hoe zij een paard reglementair over het bord laten gaan. Later kregen zij 30 seconden de tijd om een opgegeven stelling met veel meer stukken in zich op te nemen en nadat het voorbeeld was verwijderd die stelling te reproduceren en het probleem van de stelling op te lossen. Het waren geen makkelijke opgaven. ,,Ze moeten leren nadenken, niet te gauw een beslissing nemen", aldus de 24-jarige oud-meisjeskampioene van Nederland. Ook enkele van de sterkste spelers van de schaakclub volgden de training met grote interesse. Op 11 juli is de volgende training.

Lees meer over:

schaken schaakclub
Deel dit bericht met je vrienden!