Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

Weer kringkampioen bij de Geul

22 mei 2006

PAPENDRECHT - In het zwembad in Dordrecht werden dit weekend sessie 3 tot en met 6 van de kringkampioenschappen gezwommen. Voor zwemvereniging de Geul was het wederom een succesvol weekend, met een aantal medailles, een aantal PR’s en een kringkampioen. Dit keer slaagde Martijn de Win erin om op de 50 school in de categorie jongens jeugd met een mooi PR de titel kringkampioen 2006 te pakken. Daarnaast zwom hij op zowel de 100 school als de 100 vlinder naar een zilveren medaille.

Ook de overige zwemmers leverden goede prestaties. Op de enorm zware 200 vlinder legde Chantal van der Perk bij de meisjes jeugd beslag op de tweede plaats. Jasper de Win haalde bij de junioren brons op de 400 vrij waarbij hij tevens het PR record van de dag pakte door 10 seconden van zijn tijd af te zwemmen. Ook op de 50 vlinder zwom hij in een PR naar het brons en de 200 vrij leverde hem zijn vierde bronzen medaille van deze kampioenschappen op.

Bas van den Sigtenhorst bewees een echte schoolslagzwemmer te zijn door bij de junioren op de 100 school het zilver op te eisen en op de 50 school naar het brons te zwemmen. Wouter de Win zwom bij de heren naar de derde plaats op de 200 rug en de 50 vlinder.
Het klapstuk van dit weekend was de 4x100 wisselslag estafette voor de heren. Voor de Geul zwommen Ivan en Yuri van Omme en Wouter en Martijn de Win na een enorm spannende strijd naar een prachtige bronzen plek.

Al met al kunnen deze kringkampioenschappen voor de Geul met drie kringkampioenen, 20 medailles en ruim 20 PR’s zeer succesvol genoemd worden.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!