Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

60 Jaar TTV Papendrecht

26 mei 2006

PAPENDRECHT - Tafeltennisvereniging "Papendrecht" bestaat 60 jaar. Aan dat jubileum wordt niet zomaar voorbijgegaan. Het bestuur maakt er een happening van met feestelijke en sportieve elementen. De festiviteiten vinden de komende weken plaats.

Huldebetuiging
De festiviteiten werden vorige week ingeluid door een huldebetuiging aan de oprichter van de TTV Papendrecht, Leen Rietveld, die als 25-jarige het initiatief nam om tafeltennis in verenigingsverband te spelen. De heer Rietveld (nu dus 85) werd in zijn verzorgingstehuis in Dordrecht door Jan van Dalen, de huidige voorzitter van de TTV Papendrecht in de bloemen gezet, wat de ere-voorzitter bijzonder op prijs stelde. (zie de foto)

Geschiedenis
De tafeltennisvereniging is opgericht in 1946, als onderdeel van de personeelsvereniging van het toenmalige Aviolanda, zeg maar het huidige Fokker. Direct na de oorlog was er een grote behoefte aan ontspanning. De sport- en personeelsverenigingen rezen toen als paddestoelen uit de grond. Aanvankelijk begon men met zes leden, maar al snel groeide het aantal uit tot een echte en hechte vereniging die deelnam aan de regionale competities van de Nationale Tafeltennisbond, de NTTB. Men speelde toen in de kantine van Aviolanda aan de Veerdam. De oprichter is Leen Rietveld. Inmiddels als vijfentachtig jarige niet meer actief, maar nog altijd ere-voorzitter van de vereniging.
De huidige speelzaal is gymzaal De Kooy aan de Pieter Zeemanlaan in Papendrecht. Met het verdwijnen van Aviolanda is ook de naam veranderd in Tafeltennisvereniging "Papendrecht". Inmiddels telt de vereniging ruim 80 leden. Een constant aantal, opgebouwd uit een 25-tal jeugdleden en zestig senioren. De vereniging is een sterke en gevreesde tegenstander in de regionale competitie.

Het jubileum
De jubileum-activiteiten zijn 'uitgesmeerd' over een aantal weken. Afgelopen zaterdag hebben de jeugdleden een echte survival overleefd.
komende zaterdag 3 juni is er een jubileumtoernooi voor junioren, met mooie prijzen. (Oud-juniorleden en belangstellenden kunnen daarop inschrijven.) Op zaterdag 10 juni is er het seniorentoernooi. (Hier geldt eveneens Oud-seniorleden en belangstellenden kunnen daarop inschrijven.)
Tot slot van de activiteiten wordt op zaterdag 17 juni een feestavond gegeven, voorafgegaan door een receptie ( 's middags) in de gymnastiekzaal De Kooy, aan de Pieter Zeemanlaan in Papendrecht.

Nieuwe outfits
De vereniging is nog springlevend. Het jubileum wordt daarom aangegrepen om een nieuwe sportkledinglijn te introduceren. Een nieuwe sport-outfit, in de clubkleuren groen/zwart, maar in een modernere en comfortabelere uitvoering. De invoering hiervan wordt mede mogelijk gemaakt door een paar zeer belangrijke sponsors. De namen van hen als ook het nieuwe tenue zullen tijdens het jubileumfeest bekend gemaakt worden.

Uitnodiging
De feestcommissie van de TTV Papendrecht heeft een groot aantal genodigden op het oog en verstuurt uitnodigingen aan leden, oud-leden en vertegenwoordigers van Gemeente, Overheid, Sportorganisaties en collega-verenigingen uit de regio.
En als u, als lezer, oud-lid of gewoon als belangstellende ook getuige wilt zijn van deze feestelijkheden, of u wilt deelnemen aan een van de genoemde toernooien, neem dan contact op met Gijs Ton, telefoon 078 - 6138231.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!