dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Open dag NVWA trekt honderden bezoekers

29 mei 2006

PAPENDRECHT - Ongeveer 500 belangstellenden hebben de Open Dag van de Natuur- en Vogelwacht ‘De Alblasserwaard (NVWA) bezocht. De roofvogelshow en de demonstratie van schapen met bordercollies waren de twee grote publiekstrekkers, waarvoor honderden bezoekers naar het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA) kwamen.

Tijdens de opening van het SNCA in maart 2000 hield de NVWA op bescheiden schaal een open dag om de inwoners van de Alblasserwaard kennis te laten maken met de NVWA. Na zes jaar vond het bestuur de tijd rijp voor een vervolg om de bezoekers te informeren over de NVWA en de resultaten die de afgelopen jaren bereikt zijn. De verschillende werkgroepen van de NVWA presenteerden zich via marktkramen en tijdens excursies en rondleidingen werden de bezoekers nader ingelicht over de educatieve heemtuin, het werk van de jeugdwerkgroepen en de tentoonstellingen.

De twee grote publiekstrekkers waren toch de demonstraties met schapen en bordercollies en roofvogels. Doordat de aangekondigde regen onverwacht langer uitbleef dan voorspeld waren ruim 100 mensen getuige van een vakkundige demonstratie met schapen en bordercollies door de heer Buitendijk uit Den Bommel (Overflakkee) op het weiland van veehouder De Groot uit Wijngaarden. In de middag bezocht het dubbele aantal bezoekers een boeiende roofvogelshow van de heer Van Rixel uit Leerdam. De man is de grondlegger van het nieuwe Stonehenge Wildlife Breedingfarm te Schoonrewoerd; een educatief- en informatiepark over roofvogels dat in juni 2006 wordt geopend.

Direct na de laatste vlucht van de torenvalk begon het stevig te regenen, waardoor een geslaagde dag toch een abrupt einde kende. Het bestuur keek tevreden terug op de Open Dag en zal zeker een dergelijk evenement herhalen om de bezoekers nog meer te informeren over de NVWA en haar activiteiten.

Mocht u meer willen weten over het NVWA, op Tweede Pinksterdag maandag 5 juni is het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard extra geopend voor het publiek van 10:00 uur tot 17:00 uur. Zie ook www.nvwa.nl

Lees meer over:

nvwa streeknatuurcentrum
Deel dit bericht met je vrienden!