dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

Alma wint wielerronde Papendrecht

6 juni 2006

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag 3 juni 2006 is de 53ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan.

Om 12.30 uur stonden de Nieuwelingen aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de Grote Prijs Zwartbol Advocaten.
Regionaal renner Ralph Gelens uit Hendrik-Ido-Ambacht werd winnaar, zijn teamgenoot van D.R.T.C. De Mol Stefan Kramer uit Hardinxveld Giessendam finishte als tweede. Quintero Bloemers uit Almere zorgde ervoor dat het erepodium niet helemaal bezet werd door renners van De Mol. In de eindsprint was hij te sterk voor Jordi Schepers uit Hendrik-Ido-Ambacht en bezette daardoor de derde plaats op het erepodium.

Hierna kwamen om 14.00 uur de Masters 40+ in actie om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden. Net als bij de Nieuwelingen was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Ronald Roos (Hoogstraten, België) was met Jan van Noort (Roosendaal) oppermachtig. Een groot gedeelte van de koers reden zij als tweetal over het 1600 meter lange parcours. In de eindspurt finishte Ronald Roos als eerste en Jan van Noort als tweede. In het peloton bleek Tonnie Akkermans uit Breda de sterkste; hij werd derde. De beste regionale renners waren Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht en thuisrijder René Lems uit Papendrecht. Zij kwamen achtereenvolgens als 15de en 18de over de finish.

Om 15.45 uur waren de “grote mannen” van de categorie Elite/Beloften aan de beurt. Zij reden voor het hoogste prijzenschema, categorie E. Dit schema was bij de renners duidelijk bekend, waardoor ook hier een fantastische koers verreden werd. Marcel Alma uit Harskamp werd winnaar van de Grote Prijs Rabobank Drechtsteden en Malaya van Ruitenbeek uit Delft finishte als tweede. Jan van Velzen werd als laatste gefeliciteerd door rondemiss Wendy de Jong. De renner uit Rhenen eindigde in de rangschikking op de derde plaats.

Van Papendrechter Gideon de Jong werd veel verwacht, maar finishte helaas als 21ste. Hij bleek in de loop van de koers te veel energie verspild te hebben om kans te maken op een plek op het erepodium.

Lees meer over:

wielerronde westpolder alma
Deel dit bericht met je vrienden!