maandag 24 januari 2022

Alles over Papendrecht

Echtpaar van de broek-de regt 65 jaar getrouwd

26 juni 2006

PAPENDRECHT - Het Papendrechtse echtpaar Van de Broek-de Regt was zondag 25 juni 65 jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin bezocht en feliciteerde het paar maandag 26 juni in de C. Huygenslaan 279.

Wout van den Broek werd op 9 maart 1920 in Dordrecht geboren en leerde in 1938 zijn toekomstige vrouw Annie de Regt kennen. Annie werd geboren in Terneuzen op 30 september 1922. Op 25 juni 1941 trouwden de twee om vervolgens op de vaart de kost te verdienen. Tijdens de oorlogsjaren verloor het echtpaar tijdens een geallieerd bombardement een kind en het schip, toen dat werd getroffen en zonk in de Rijn.

Na de oorlog voer het paar samen op verschillende schepen van rederij ‘De Hoop’ uit Terneuzen, tot 1964, toen Annie met de zes kinderen aan de wal ging wonen. Wout kwam in 1975 ook aan de wal wonen. De familie woont verdeeld over Papendrecht en Terneuzen: de drie zoons wonen in Terneuzen, de drie dochters in Papendrecht. Het paar heeft 21 kleinkinderen en 18 achter-kleinkinderen.

Wout was en is actief lid van diverse mannenkoren en van de vogelvereniging. Annie beoefent nog steeds haar hobby’s breien en lezen. Het paar wil de 65-jarige bruiloft graag in Papendrecht vieren èn even met de hele familie in Terneuzen aanwezig zijn op de plaats waar Wout en Annie elkaar in 1938 ontmoetten.

Lees meer over:

burgemeester de bruin
Deel dit bericht met je vrienden!