maandag 29 november 2021

Alles over Papendrecht

Aanpassingen noordersingel voor uitbreiding de bongerd

30 juni 2006

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht kiest voor aanpassing van de Noordersingel om de toename van schoolverkeer na uitbreiding van school De Bongerd (locatie Noordersingel) in goede banen te leiden.


In een eerder stadium besloot de gemeente Papendrecht al tot aanpassingen aan de Noordersingel vanwege uitbreiding van de school en daarmee gepaard gaande toename van schoolverkeer. Omwonenden met bezwaren tegen deze plannen, droegen tijdens de vergadering van de commissie Ruimte van 7 juni 2006 een alternatief voorstel aan, de zgn. P.C. Hooftlaanvariant.

Op verzoek van de commissie onderzocht het college dit alternatief; de situatie werd vanuit verkeerstechnisch, verkeerskundig, stedenbouwkundig en juridisch-planologisch oogpunt beoordeeld. Na afweging van de resultaten bleef het college bij de keuze voor de Noordersingelvariant. De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit besluit, zijn in te zien op de leestafel op de begane grond van het gemeentehuis.
Streven is de werkzaamheden voor aanvang van het schooljaar 2006-2007 af te ronden.

Deel dit bericht met je vrienden!