dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Jesse de Win vierde bij het NK

3 juli 2006

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in Dordrecht het Nationale Kampioenschap voor zwemmers tot 12 jaar, de zogenaamde Jaargangfinale, gezwommen.

Bij deze wedstrijd worden per leeftijdscategorie vier nummers gezwommen en voor elk nummer kunnen zich slechts de 24 snelste zwemmers van Nederland plaatsen. Plaatsing voor deze wedstrijd mag dus al een prima resultaat genoemd worden.

De wedstrijd wordt gezwommen in het 50 meterbad, voor veel zwemmers een eerste kennismaking met deze baanlengte, en dat houdt in dat er weinig persoonlijke records gezwommen worden. De 10-jarige Jesse de Win van de Geul was erin geslaagd zich voor drie nummers rechtstreeks te plaatsen, voor het vierde nummer stond hij reserve. Ook Femke van der Linde stond reserve en wel bij de 100 vlinder, meisjes minioren 6. Helaas voor hen vielen er geen zwemmers uit en dat betekende voor Femke dat zij weer naar huis kon. Op de 100 meter schoolslag bij de jongens minioren 3 en 4 leverde Jesse een uitstekende prestatie door op de vierde plaats te eindigen in een tijd die heel dicht bij zijn persoonlijke record lag. De 100 rug en de 100 vrij leverden hem respectievelijk de 22e en de 20e plaats op.

Lees meer over:

zwemmen jesse de win
Deel dit bericht met je vrienden!