maandag 26 juli 2021

Alles over Papendrecht

Echtpaar Spruit Sassenburg 60 jaar getrouwd

3 juli 2006

PAPENDRECHT - Het echtpaar Spruit – Sassenburg is zondag 2 juli 60 jaar getrouwd. Burgemeester De Bruin bezocht het paar maandag 3 juli aan de Oltmansstraat 5.

De heer en mevrouw Spruit leerden elkaar kennen tijdens dansles in een café aan de Kinderdijk in Alblasserdam. De heer Spruit werkte als uitvoerder bij Visser & Smit, het paar woonde in een keet die elke keer mee verhuisde naar de volgende werkplek. Na de geboorte van hun eerste kind betrok het jonge gezin een woning in de Gerrit van Dalenstraat. Het paar kreeg nog twee kinderen. Inmiddels zijn er 9 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen.
Hobby’s van de heer Spruit waren vissen en schaatsen. Voor klussen binnenshuis (witten, behangen, fietsen repareren) en voor familie en kennissen draaide hij zijn hand niet om. Mevrouw deed jaren huishoudelijk werk voor onder meer haar moeder en zus. Ook nu nog kookt zij regelmatig voor anderen of neemt zij bij het vegen van de straat gelijk het stoepje van de buren mee.
Samen zongen de heer en mevrouw Spruit regelmatig (eerste en tweede stem) in de keuken. In de weekenden werden de meubels aan de kant gezet en werd er gedanst met de buren.

Deel dit bericht met je vrienden!