zaterdag 6 maart 2021

Alles over Papendrecht

Arriva wint aanbesteding openbaar vervoer

5 juli 2006

REGIO - Arriva gaat tot 2019 het openbaar vervoer verzorgen in de Drechtsteden en de Alblasserwaard-Vijfheerenlanden. Arriva verzorgt nu al het openbaar vervoer in een deel van het gebied.
Arriva gaat nu ook met treinen rijden op de MerwedeLingeLijn tussen de stations Dordrecht en Geldermalsen. "Van de vier biedingen die bij de provincie Zuid-Holland zijn binnengekomen heeft Arriva het beste bod", aldus gedeputeerde mobiliteit Martin Huls.

In totaal hebben vier bedrijven een bod uitgebracht. De kwaliteit van de vier biedingen was zonder meer goed. Bij de beoordeling is gekeken naar de kwantiteit en kwaltiteit van het vervoer, zoals het vervoerplan, de marktbewerking, in te zetten materieel, aandacht voor sociale veiligheid en de wijze waarop de nieuwe concessie wordt geïmplementeerd.

MerwedeLingeLijn
De dienstregeling wordt fors uitgebreid. In de plannen is er, na gereed komen van de noodzakelijke spoorverdubbelingen, niet alleen in de spitsuren een 15-minutendienst tussen Gorinchem en Dordrecht, maar ook in de daluren overdag. Tussen Geldermalsen en Gorinchem wordt overdag een halfuurdienst in plaats van een uurdienst gereden. De MLL vormt hiermee een duidelijke ruggengraat van het OV in het gebied. Arriva zal gefaseerd nieuw, goed toegankelijk treinmaterieel gaan inzette. Arriva rijdt permanent met toezichthouders op de trein en elk treinstel is geschikt voor het meenenemen van fietsen.

Bus
Arriva biedt hogere frequenties op veel bestaande verbindingen. Ook wordt het gehele lijnennet overzichtelijker voor de reiziger. Met name biedt Arriva een fijnmazige ontsluiting van de Waarden met aansluitingen op bus en trein. In de Drechtsteden gaat de frequentie van de bussen ook omhoog.
Er is veel aandacht voor dynamische reizigersinformatie op grotere haltes, maar ook op plaatsen buiten de haltes, zoals ziekenhuizen.

Arriva geeft veel aandacht voor sociale veiligheid in het gehele vervoergebied. En om het openbaar vervoer te promoten zal Arriva een aantal gratis vervoerdagen gaan aanbieden. De vervoerder krijgt op korte termijn een uitnodiging voor een gesprek om een voorspoedige overgang naar een nieuwe concessieverlening te bespreken.

Lees meer over:

merwedelingelijn arriva
Deel dit bericht met je vrienden!