maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

MAAPP spreekt met gemeente over mishandeling antilliaan

17 juli 2006

PAPENDRECHT - Loco-burgemeester van Papendrecht J. Tegelaar sprak met de voorzitter van MAAPP, de heer R. Severina over de mishandeling van een Antilliaan door extreemrechtse personen dat in mei 2006 in Papendrecht plaatsvond. MAAPP had de Papendrechtse bestuurder om een gesprek verzocht om van gedachten te wisselen over het voorval.

MAAPP is een vrijwilligersorganisatie voor de Antilliaanse gemeenschap in Nederland. Haar doelstelling is de leden van de Antilliaanse gemeenschap in Nederland te activeren om als actieve medeburgers van deze Nederlandse samenleving volwaardig te participeren aan alle facetten van het samenleven in Nederland. Een zeer essentieel onderdeel van deze ambitie is te stimuleren dat leden van de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland optimaal de kansen op volwaardig medeburgerschap benutten.

De heer Tegelaar benadrukte in het gesprek dat het gemeentebestuur de mishandeling ten zeerste betreurt en de zorg van MAAPP om het slachtoffer deelt. Hij toonde begrip voor het feit dat MAAPP zich, evenals OCaN (het Overlegorgaan Caribische Nederlanders), extra zorgen maakte toen bleek dat het slachtoffer van de mishandeling Antilliaans was.

Op de vraag van de heer Severina of mogelijk sprake was van een doofpotstrategie antwoordde Tegelaar, dat zijns inziens politie en Openbaar Ministerie steeds zorgvuldig afwegen wanneer een bericht in de publiciteit wordt gebracht. Als dat in het belang van het onderzoek niet verstandig is, blijft publiciteit bewust achterwege. Eventuele bijzonderheden komen mogelijk tijdens de openbare terechtzitting aan de orde.

Beide partijen gaven na afloop van het gesprek aan tevreden te zijn over het verloop en begrip te hebben voor elkaars standpunt.

Lees meer over:

mishandeling Maapp
Deel dit bericht met je vrienden!