Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Pannaveldje Betje wolfsstraat/Staringlaan

22 augustus 2006

PAPENDRECHT - In september komt in de wijk Westpolder, op de hoek Betje Wolffstraat/Staringlaan, een pannafield. Een pannafield is een mini-voetbalveldje van 4 bij 7 meter waar 1 tegen 1 op wordt gevoetbald. De speeltijd is maximaal 3 minuten. Het is de bedoeling dat er een panna gemaakt wordt, een bal door de benen van de tegenstander. Op dat moment is het spel afgelopen. Pannafields zijn populair bij de jeugd.

De gemeente Papendrecht is momenteel bezig in de wijk Westpolder alle speellocaties te inspecteren en aan te passen aan de wettelijke eisen en de wensen van de jeugd. De basis is de top 10 van speeltoestellen die de jeugd zelf heeft samengesteld.


Het realiseren van speelvoorzieningen zoals trapveldjes, skatebanen en pannafields is onderdeel van het speelruimtebeleid.
In de omgeving van de Betje Wolffstraat is veel vraag naar voetbalvoorzieningen. Op dit moment zijn er weinig plekken waar zonder veel overlast voor de omgeving gevoetbald kan worden. Met het besluit van burgemeester en wethouders om het pannafield te plaatsen komt de gemeente tegemoet aan een grote wens van de jeugd.

Bij het pannafield komt ook een afvalbak. De gemeentelijke jongerenwerker houdt een oogje in het zeil en maakt zonodig afspraken met de jongeren die gebruik maken van het pannafield. Mochten zich onwenselijke situaties voordoen dan kunnen deze worden gemeld bij het gemeentelijk meldpunt via de gemeentelijk website of tel. 641 89 11.

Deel dit bericht met je vrienden!