Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

De geul flitsend van start in zwemcompetitie

11 september 2006

PAPENDRECHT - Voor de wedstrijdzwemmers van De Geul is afgelopen zaterdag de zwemcompetitie flitsend van start gegaan. De club die vorig jaar overtuigend het kampioenschap binnenhaalde zet dit seizoen direct stevig in: met extra trainingsuren, technische trainingsondersteuning met behulp van een "onder-water" videosysteem en een professionele uitstraling met nieuwe trainingspakken. De kampioensploeg is bovendien aangemeld voor de nominatie van de "Sportploeg van het jaar"-verkiezingen die later dit jaar in Papendrecht zullen worden gehouden.

De eerste wedstrijd in de regionale ZRO competitie leverde meteen een flink aantal persoonlijke medailles op plus een goede totaalscore zodat de Geul hopelijk wederom in de B-competitie kan uitkomen. De eerste estafette leverde de jongens junioren 4 ploeg met Nick Tiesema, Jasper de Win, Yordi Oetringer en Jeroen van Dijk een keurige derde plaats op. Bij de heren haalde Wouter de Win het brons op de 100 rug en Yuri van Omme deed hetzelfde op de 200 wissel. De jongste zwemmers, minioren 6, zwommen 100 school, met een bronzen medaille voor Chadassa Mannee, en 50 rug, met zilver voor Chadassa en brons voor Debby van Steenderen. Bij de jongens was het zilver voor Jesse de Win, die ook nog het clubrecord op deze afstand aanscherpte. In de leeftijdscategorie junioren 2 deed de Geul goede zaken. Bas van den Sigtenhorst zwom op de 100 school overtuigend naar het goud, het zilver op deze afstand was voor Jasper de Win, die eerder ook al het zilver veroverde op de 100 vrij. Bij de meisjes was het brons op de 100 vrij voor Femke van der Linde. Yordi Oetringer haalde bij de jongens junioren 4 brons op zowel de 100 vrij als de 50 vlinder. Bij de afsluitende 4x50 wissel voor heren zwommen Ivan en Yuri van Omme en Wouter en Martijn de Win naar een keurige tweede plaats. Pas na de tweede ZRO wedstrijd zal duidelijk zijn in welke afdeling de Geul de resterende wedstrijden zal zwemmen maar met dit resultaat lijkt de B-competitie zeker weer haalbaar.

Hoofdtrainster Henny van der Perk is na het succes van het kampioenschap ook blij met de extra ingekochte trainingsuren: "Bovendien kunnen we door het groeiende aantal zwemmers de extra trainingstijd goed gebruiken." Trainer Peter Visser, verantwoordelijk voor de trainingschema's van De Geul, verwacht dat de inzet van het videosysteem zijn zwemmers nog een stuk verder kan brengen. Aan de hand van de digitale videobeelden kan samen met de zwemmer een analyse worden gemaakt van de eigen zwemtechniek. Kleine verbeteringen in de zwemtechniek kunnen in deze zware sport al flinke snelheidswinst opleveren. Aan motivatie en inzet ontbreekt het onze zwemmers in ieder geval niet, aldus Henny van der Perk. Haar zwemmers trainen 4 tot 7 keer per week in het binnenbad van zwembad De Hooght.

De zwemvereniging van Papendrecht zit dus in de lift met het kampioenschap van vorig jaar en de ledenaanwas. Voorlopig vindt de noeste trainingsarbeid nog in het huidige zwembad plaats maar binnen de vereniging gaan de gedachten natuurlijk uit naar het nieuw te bouwen zwembad in Papendrecht. Daar hoopt zwemvereniging De Geul haar groeiende aantal wedstrijdzwemmers 'meer armslag' en betere faciliteiten te kunnen bieden.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!