Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Moeizame start seniorenselectie TTV Papendrecht

25 september 2006

PAPENDRECHT - Zaterdagavond kwam Papendrecht 1 van een koude kermis thuis na de wedstrijd tegen NOAD 3 in Schiedam. In de seizoensopening kwam Winnie van Rooy niet eenmaal tot winst. Levent Akkaya en Eddie van Weelde kwamen slechts tot één schamele zege. Beiden zagen ook het dubbel (11-9 in de 5e game) naar de gastheren gaan. Deze 8-2 nederlaag is vooralsnog geen goed resultaat in de hoofdklasse.
Beter presteerden de spelers van team 3 vrijdagavond thuis in De Kooy. De selectie van Ta-La-Ni uit Nieuwpoort werd in deze derde klasse met 8-2 afgedroogd door hattricks van Niek van Westen en Adino Bosch. Alleen Henny Ros slaagde erin om Nathalie Nobel in het onderlinge duel te overwinnen. Het punt voor het dubbel lieten Niek en Adino uit de vingers glippen (9-11 in de 5e game).
Op de tafel ernaast trachtten Papendrecht 5 en hun collega’s van het vierde elkaar de loef af te steken. Beide teams zijn ingedeeld in dezelfde 3e klasse poule en ter voorkoming van competitievervalsing dienden beide teams tegen elkaar te spelen in de eerste wedstrijd van het seizoen. Het vijfde toonde evenwel geen enkel mededogen met de concurrenten van het vierde. Frank van Wijngaarden, Jeffrey de Bosscher en Willem-Jan van Lindhout wonnen ieder gedecideerd hun eerste partij. Ook het dubbel ging naar het vijfde. Frank en Jeffrey klopten in vier games Hanno van Sintmaartensdijk en Patrick van Vooren, dit terwijl André Voskuijl (team 4) slechts leidzaam kon toekijken. Na deze 4-0 tussenstand lukte het Hanno om met het kleinst mogelijk verschil (12-14 in de 5e game) van Jeffrey te winnen en daarmee het eerste puntje voor het vierde te noteren. Daar bleef het echter bij. Vierde teamspeler Colin Baldé zag op de bank dat alle volgende partijen naar Papendrecht 5 (foto) gingen waardoor een vette 9-1 overwinning op het wedstrijdformulier verscheen. Schamper commentaar achteraf: “Ach, we gunnen de jongens van het vijfde wel een kampioenschap…”

Bij de jeugd speelde team 1 een tweede gewonnen wedstrijd in Dordrecht, het plaatselijke vierde team werd door de Papendrechtse jeugdselectie met 4-6 verslagen. De grootste bijdrage daaraan leverde Arvin van Gameren door een verdiende hattrick te spelen. Ook zijn dubbel met Matthijs Rietveld werd winnend afgesloten. Iris Kornet en Matthijs bleven steken op één persoonlijke zege, hetgeen voor Matthijs toch opmerkelijk genoemd mag worden.
Papendrecht 2 kende een uitstekende seizoensstart. In Oud Alblas was de jeugdselectie van Top Spin ’83 niet opgewassen tegen de dadendrang van Nick Man en Matthijs van Hoek (beiden hattrick). Het dubbel van Maarten Lagendijk en Nick ging evenwel naar de gastheren. Maarten diende zich ook in zijn persoonlijke duels éénmaal te laten feliciteren, waardoor een ruime 2-8 overwinning op het wedstrijdformulier verscheen.

Lees meer over:

tafeltennis ttv papendrecht
Deel dit bericht met je vrienden!